In een emotionele video op Instagram heeft RuPaul bekendgemaakt dat hij de afgelopen 2,5 jaar heeft gewerkt aan zijn autobiografie, die in maart 2024 zal verschijnen. “Eindelijk is het zover: mijn memoires zullen verschijnen. Ik ben opgewonden en ongerust tegelijk. Een groot deel van de wereld voelt vijandig aan, vandaag de dag. Het is gewoon een enge plek om je kwetsbaar op te stellen. Maar ik heb het gedaan.”

Pokerface

In een interview vertelt RuPaul dat het boek met de titel The House of Hidden Meanings voornamelijk gaat over de tijd voorafgaand aan het succes van RuPaul’s Drag Race. Het boek is rauw en introspectief van toon en bevat hoofdstukken over de periode dat hij harddrugs gebruikte en het verliezen van zijn maagdelijkheid.

“Ik heb het gevoel dat ik me heel mijn leven heb schuilgehouden achter een pokerface en mijn kaarten dicht bij mijn borst heb gehouden. Dat doe ik nog steeds, omdat het een beschermingsmechanisme is.”

Verborgen betekenis

RuPaul legt ook uit waar de naam van het boek vandaan komt. “Achter elk verhaal schuilt een ander verhaal dat je vertelt wat er echt aan de hand is. Ik wilde terugkijken op het verleden en de verborgen betekenis achter elke gebeurtenis blootleggen.”

San Diego was de plek waar RuPaul opgroeide, in de jaren zeventig. Als jongvolwassene verhuisde hij naar Atlanta, waar hij verzeild raakte in de punk- en dragscene. Later vertrok hij naar New York City, waar zijn carrière als dragqueen in de jaren tachtig en negentig een grote vlucht nam. Dit leidde tot muzikale hits, een talkshow op tv en uiteindelijk de wereldwijde opmars van RuPaul’s Drag Race.

Nu al te bestellen

The House of Hidden Meanings verschijnt op 5 maart 2024, maar is nu al te bestellen via Amazon.nl.