Nieuwe muziek: een pluizige Sia en daar is Bananarama weer!

20 oktober 2023, Jaap Bartelds, 8 minuten

Sia laat zich van haar pluizigste kant zien in haar nieuwe video voor ‘Gimme Love’, waarin ze lijkt op die ene Muppet als ze danst. Verder komt Bananarama met een Greatest Hits-album plus een nieuwe single en ook Emeli Sandé, Bad Bunny en Rema zijn van de partij. Kijk vooral ook even naar Caroline Polachek en haar zeer bijzondere optreden in The Late Show.

Bananarama – ‘Feel the Love’

Binnenkort verschijnt er een nieuwe verzamelaar van Bananarama, het duo dat voorheen een trio was en met name in de jaren tachtig hit na hit scoorde. Van ‘Really Saying Something’ en ‘Cruel Summer’ tot de Stock, Aitken & Waterman-hits ‘Venus’, ‘I Heard a Rumour’ en ‘Love In the First Degree’, bijna alle hits staan erop. Maar waar is ‘I Can’t Help It’? Of het prachtige ‘Aie a Mwana’ uit de begintijd? Wie Bananarama na hun hitperiode uit het oog is verloren, kan de draad nu mooi weer oppakken. De nieuwe single ‘Feel the Love’ is alvast aanstekelijk.

Emeli Sandé – ‘All This Love’

Het lijkt alsof Emeli Sandé het décor van de Netflix-serie Bridgerton is binnengeslopen voor de opnames van haar nieuwe video. In een overdadig interieur bezingt ze de overdaad aan liefde die haar overspoelt. Maar ze is wel helemaal alleen in dat prachtige landhuis…

Jungle – ‘Coming Back’

Een week zonder nieuwe Jungle-video is een week niet geleefd, zo lijkt het de laatste tijd. ‘Coming Back’ is de zoveelste video waarin moderne dans (en een gespierde man) centraal staat. Het lied zelf is lekker opzwepend.

Madison Beer – ‘Sweet Relief’

De Amerikaanse Madison Beer is een ontdekking van Justin Bieber, die haar zangtalenten roemde. Vlak daarna tekende ze een contract bij Def Jam. ‘Sweet Relief’ is de tweede single van het album Silence Between Songs en heeft een ‘lekker-met-de-meiden’-video.

Ice Spice & Rema – ‘Pretty Girl’

De storm rond ‘Calm Down’ is nog altijd niet gekalmeerd, maar dat weerhoudt Rema er niet van om gezellig mee te doen op Ice Spices ‘Pretty Girl’. De veelkleurige video is deels geanimeerd. Om vrolijk van te worden.

Idles – ‘Dancer’

Deze Britten maakten postpunk, maar ‘Dancer’ neigt naar stonerrock. De video is deels opgenomen in een claustrofobische parkeergarage waarin je kennelijk alleen maar heel mal kunt dansen. Fijne track, leuk die video.

Caroline Polachek – ‘Dang (Live on The Late Show)’

Ooit zong Caroline Polachek bij Chairlift en in februari bracht ze met Desire, I Want to Turn Into You een van de beste albums van het jaar uit. Nu alweer komt ze met nieuw materiaal in de vorm van de single ‘Dang’. Ze tradt ermee op in The Late Show van Stephen Colbert en daar gaf ze meteen maar een soort powerpointpresentatie bij. Kan ze zó uitbrengen als officiële video.

Sia – ‘Gimme Love’

Op 13 september verscheen het tiende album van Sia, Unstoppable genaamd. De leadsingle kwam die dag ook uit en nu, ruim een maand later is er een video. Sia ziet er buitenissig uit in haar witte pluisjurk en dito pruik. In de verte doet ze een beetje denken aan die paarse, enorm grote Muppet, we manier waarop ze danst.

Bad Bunny – ‘Monaco’

Na ‘Un Preview’ is ‘Monaco’ de tweede single van het nieuwe album van Bad Bunny, Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana. De video is een kunstwerk van dik zeven minuten waarin hij dineert met Al Pacino en de Grand Prix bezoekt in het vorstendom.

Dawn Richard – ‘Babe Ruth’

Na Pigments uit 2022 verschijnt The Architect, een EP bestaande uit drie tracks. Voor ‘Babe Ruth’ heeft Dawn Richard een video gemaakt vol toepasselijke honkbalknuppels.

Weyes Blood – ‘God Turn Me into a Flower’

In de twintig jaar dat Weyes Blood actief is, heeft haar muziek alle richtingen binnen de pop verkend, van noise en heavy metal tot indierock. Op ‘God Turn Me into a Flower’ klinkt ze bijna als Enya, met een vleug Lana Del Ray.

Poppy – ‘Hard’

Tot slot Poppy, die van een soort digitaal barbiepopje is veranderd in een rockchick. Op ‘Hard’ vliegt ze gierrend uit de bocht.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau