De allereerste finale van Mister Gay Vlaanderen vond plaats in D-Club, Antwerpen. De holebi- en lifestylezender OUTTV (in Vlaanderen betalend te bekijken via Telenet Digital TV, kanaal 551) was aanwezig om van de avond verslag uit te brengen. In de jury zat de Nederlandse CEO van OUTTV Europe Marc Putman en enkele bekende gezichten zoals o.a. Joyce De Troch, Lulu Aertgeerts, Miriam Jacques, Lesley-Ann Poppe en niemand minder dan minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel, Pascal Smet.

 

 

Dat de Vlaams minister openlijk voor zijn geaardheid uitkomt, is geen geheim. Toch was het voor vele genodigden een grote verrassing dat minister Smet daadwerkelijk aanwezig was op de Mister Gay Vlaanderen verkiezing en op de koop toe in de jury zetelde om de deelnemende jongens te beoordelen op hun vaardigheden.

 

Desondanks de minister aanvankelijk twijfelde en normaal gezien niet graag deelneemt aan spelletjesprogramma’s, besloot hij voor een keer toch een uitzondering te maken. “Omdat het toch niet enkel een onderbroeken- en zwembroekenshow betreft en er toch wel wat inhoud in zat, wilde ik gewoon een leuke avond beleven en eens goed kijken,” aldus de opgetogen minister.

 

Verder vertrouwde de Vlaams minister de OUTTV-kijkers toe dat hij in eerste instantie zijn voorbeeldrol als openlijk homoseksuele minister onderschat had, maar dat hij vooral een minister voor iedereen wil zijn. ‘Homo’s zijn tenslotte mensen zoals iedereen’.

 

Toen OUTTV-reporter Jens Geerts tot slot ondeugend vroeg naar het soort type kerel vroeg waar de minister voor valt, antwoordde de minister zonder enige aarzeling dat hij normaal gesproken op Latino’s valt, maar in principe iedereen bij hem kans kan maken.

 

Bron: Belg.be