ARXX

ARXX steekt trans jongeren een hart onder de riem met de single ‘Swim’

Bekijk hier de video

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Het duo ARXX uit Brighton presenteert het kwetsbare en krachtige nummer ‘Swim’, een lied dat je kunt zien als een muzikale knuffel voor trans jongeren op hun genderreizen. Bekijk hier de video en lees meer over ‘Swim’, dat een brief aan zanger Hanni’s jongere zelf is.

“Ik voel me veilig wanneer ik optreed voor ons publiek, en dat gevoel van geborgenheid heeft me geholpen om mezelf meer te omarmen. Ik wil het publiek een spiegel voorhouden en hetzelfde voor hen doen,” zegt zanger Hanni van ARXX.

noodzakelijke verhalen

‘Swim’ is een brief aan Hanni’s jongere zelf, en werd geschreven nadat hen eind vorig jaar uit de kast kwam als non-binair. “Ik wou dat ik meer representatie had gezien toen ik jonger was, zodat ik eerder op een punt kon komen waar ik mezelf begreep,” legt Hanni uit. “De wereld voelt momenteel niet als een erg veilige plek om trans te zijn. Om die reden is veel van de dialoog rond trans kwesties echt eng en verdrietig. Die verhalen zijn noodzakelijk, maar met ‘Swim’ wilde ik juist de vreugde uitdrukken die komt met het leren kennen van jezelf en het voelen van liefde van je gemeenschap om je heen.”

ARXX heeft als missie om queer vreugde te verspreiden: het soort dat ze zelf hadden willen zien toen ze jonger waren, Het is een boodschap die altijd het kernprincipe is geweest van de band uit Brighton, bestaande uit zanger Hanni Pidduck en drummer Clara Townsend.

nieuw album: good boy

Good Boy - ARXX

Op 4 oktober komt het het tweede album Good Boy uit. “Dit album is queer in zijn kern,” glimlacht Hanni. “De nummers zijn heel persoonlijk, en een viering van zijn wie je wilt zijn, op welke manier zich dat ook manifesteert, en daar fucking eerlijk over zijn. Tegen de tijd dat je in de dertig bent, denk je dat je jezelf nu wel zou moeten kennen. Maar eigenlijk blijf je je hele leven lang dingen over jezelf leren.”

Good Boy komt op 4 oktober uit via Submarine Cat Records (bestel hier!). Vervolgens gaat ARXX op tournee. Op 27 oktober zijn ze te zien in de Tolhuistuin in Amsterdam (tickets bestel je hier). Bekijk hieronder de video van ‘Swim’.

Powered by Labrador CMS