Bekend met het insmeertrauma dat veel kinderen in hun jeugd hebben opgelopen?

Sun's out, guns out

Veel volwassenen maken gebruik van therapeutische hulp. En dat is goed: blijven zitten met onverwerkt leed – gebeurtenissen vaak uit iemands jeugd – is een gretige voedingsbodem voor psychische ellende, tot aan ernstige depressies toe. 

Na diepgravend onderzoek van deze redactie is gebleken dat een vaak voorkomende traumatische jeugdervaring ontstaat nadat moeders hun zoontjes op het strand ruw insmeren met een witte, vette drek die dienst moet doen als zonbescherming. Behalve dat dit ronduit smerig aanvoelt, moesten de kinderen die dit overkwam, urenlang met een spierwit clownsgezicht over het strand. Genoeg om hier decennia later nog serieus last van te hebben.

Huidbeschermer hannah heeft deze zwarte bladzijde uit onze geschiedenis ook erkend, want de goede mensen uit Voorthuizen presenteren nu FlairoSun: een oil-based SPF30 in een handige vernevelaar die eruitziet als een pistool, maar waarmee alleen goeds richting de huid wordt geschoten. De spray vernevelt als een mist en wanneer je de hendel helemaal of meermaals achter elkaar indrukt, volgt er een langere doorstroom – zo kun je non-stop doorsprayen als je lekker helemaal los wilt gaan. Geen vieze handen meer én bescherming op oliebasis – nog nooit was zonbescherming zo’n feest.

een handige vernevelaar die eruitziet als een pistool, maar waarmee alleen goeds richting de huid wordt geschoten.

FlairoSun wordt goed geabsorbeerd, is vegan en bevat geen microplastics. De antioxidante werking pakt vrije radicalen aan en helpt het een vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Maar het beschermt vooral goed tegen verbranding door zijn gegarandeerde SPF30. Dat komt dan weer door de juiste balans in UVA- en UVB-filters. 

FlairoSun is beschikbaar in drie formaten: 50 ml. (27 euro), 150 ml. (59 euro) en 200 ml. (54 euro, refill). Te koop bij de erkende huidcoaches of op hannah.nl.

wie niet wil luisteren...

Koppige mensen die zonder huidbescherming de felle zon in gaan, moeten dat veelal bekopen met een pijnlijk verbrande huid. Wat moet je dan doen?

Gebruik een koud kompres: breng een koude, natte doek aan op de verbrande huid om de pijn en warmte te verminderen. Geen ijs direct op de huid leggen, dan kan de boel beschadigen. Of neem een lauwe douche of bad om je huid te kalmeren. Vermijd heet water, want dat kan de irritatie verergeren.

Drink veel water: verbrande huid kan je lichaam uitdrogen. Drink extra water om gehydrateerd te blijven. En eet watermeloen en komkommer en voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen en tomaten. En drink ook groene thee. Dit kan allemaal helpen bij het herstel van de huid.

Bedek de verbrande huid met een schone doek of lichte, zachte kleding als je naar buiten moet. En spray natuurlijk (nu wél) FlairoSun op de huid die onbedekt blijft om niet verder te verbranden.

Powered by Labrador CMS