Mr Loverman

Bekijk de trailer van Mr Loverman, over de jarenlange relatie tussen twee zwarte mannen die in de kast zitten

Vanaf vanavond te zien op BBC One

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

Mr Loverman vertelt het verhaal van de 74-jarige Barrington die vijftig jaar getrouwd is met zijn vrouw Carmel. Hij draagt al die jaren een groot geheim met zich mee: hij is verliefd op zijn best vriend en soulmate Morris. Bekijk hier de trailer van deze serie, die vanavond in première gaat op BBC One.

Acteur Lennie James speelt de hoofdrol in Mr Loverman, een nieuwe achtdelige Britse serie die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Bernardine Evaristo uit 2013. De acteur is te zien als Barrington Jedidiah Walker, die is geboren op Antigua en nu al jaren in Hackney woont en bekendstaat om zijn onderscheidende, uitbundige stijl.

vijftig jaar getrouwd, zestig jaar verliefd 

Barry, zoals hij door zijn geliefden wordt genoemd, is al vijftig jaar getrouwd met zijn vrouw Carmel (gespeeld door Sharon D Clarke). Gedurende hun lange relatie bewaart hij echter al jaren een monumentaal geheim: hij is verliefd op zijn beste vriend Morris De La Roux (een rol van Ariyon Bakare) en dat is altijd al zo geweest.

Nu de 74-jarige Barry is aangekomen in de herfst van zijn leven, staat hij op het punt om een grote beslissing te nemen die gevolgen zal hebben voor zijn naasten en dierbaren. Net als het boek speelt de tv-bewerking zich af in 2010 en zijn er flashbacks te zien uit het verleden van Barry en Morris.

ernstige gevolgen 

Ze werden allebei geboren in Antigua in de jaren veertig, een klein eiland in het Caribisch gebied met strenge christelijke waarden. Gelijkgeslachtelijke relaties werden pas in 2022 gelegaliseerd, terwijl er nog steeds geen sprake is van huwelijksgelijkheid. Met de dreiging van gevangenschap en het risico op geweld en sociale afwijzing trouwden Barry en Morris allebei met een vrouw, terwijl ze beiden van elkaar wisten dat ze voor elkaar bestemd waren.

Ze emigreerden naar het VK, waar ze getuige waren van de hiv- en aidscrisis en leefden onder de strenge Sectie 28-wetgeving. “In de kern is Mr Loverman een verhaal over een zes decennia durende liefdesaffaire tussen twee mannen die niet uit de kast zijn gekomen”, vertelt James aan Attitude Magazine. “Maar het gaat over de gevolgen van Barry’s keuze voor de man van wie hij houdt, de vrouw met wie hij getrouwd is en de kinderen die hij heeft opgevoed. En de ernstige gevolgen die zijn coming-out heeft voor zijn eigen leven.”

 trailer

Mr Loverman gaat vanavond in première op BBC One, om 22:00 uur. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS