Westerdok, Amsterdam-Centrum

Bestel de fotokalender ‘The Beauty of Amsterdam’

Van elke verkochte kalender gaat 2 euro naar goede doelen

Leestijd: 2 min

The Beauty of Amsterdam is een fotoproject waaraan Yvonne Liew-On vijftien jaar heeft gewerkt. De mooiste foto’s zijn nu gebundeld in een kalender, waarmee ze acceptatie en waardering tot stand wil brengen tussen Amsterdam, de lhbtiq+-gemeenschap en religie. Van elke verkochte kalender gaat 1 euro naar het Transhuis en 1 euro naar het Regenbooghuis.

Yvonne Liew-On is 57 jaar en noemt zichzelf ‘een van de meest progressieve, creatieve geesten in de stad Amsterdam’. Over haar project vertelt ze: “Ik ben 15 jaar bezig geweest met een fotoproject dat ik zelf The Beauty of Amsterdam noem en heb de hele stad afgestruind om foto's te kunnen maken van bijzondere momenten op doodgewone plekken in Amsterdam. Dus dit is geen geijkte kalender met gezellige kiekjes van het Rembrandtplein of andere toeristische plekken. Dit is een zeer progressieve kalender met enorme diepgang, zoals er nog geen een bestaat.” 

(tekst loopt door onder de foto)

6. JUNI 2025 Amsterdam-Rijnkanaal - Amsterdam-Oost

Haar fotojaarkalender voor 2025, het jaar waarin Amsterdam 750 jaar bestaat, is vooral bedoeld om meer verbinding, acceptatie en waardering tot stand te brengen tussen de stad Amsterdam, de lhbtiq+-gemeenschap en religie. “Naast elke foto heb ik een bekende en/of verdiepende tekst uit de Bijbel gezet, en daarnaast heb ik alle gangbare feestdagen plús alle lhbtiq+ feestdagen vermeld. Dit alles in het Engels, zodat de kalender ook internationaal begrepen kan worden.” 

Liew-On vervolgt: “Ik hoop dat dit de emancipatie bevordert van alle verschillende culturen, en dat religieuze gemeenschappen de lhbtiq+ gemeenschap nou eens eindelijk gaan accepteren, én dat alle mensen die zichzelf hebben leren veroordelen vanwege hun anders zijn dat ook gaan doen!”

kalender verboden

Vorig jaar nog werd de kalender van 2024 die Liew-On gemaakt had, verboden bij een protestantse zwaar gereformeerde kerk. Dit omdat de maand augustus werd vertegenwoordig door een foto met een dragqueen en ernaast de tekst: “Gij zult niet oordelen.” Liew-On vertelt hierover: “Dus mailde ik hem naar een katholieke kerk. Daar vond men de kalender wel acceptabel, zolang de foto met de drags maar niet op de voorpagina stond. Die heb ik daarna onmiddellijk op de voorpagina gezet.”

(tekst loopt door onder de foto)

4. APRIL 2025 Groentebrug - Amsterdam-Centrum

Liew-On besluit, strijdbaar: “Het wordt tijd dat mensen gaan inzien dat God van AL zijn Kinderen houdt. Er staat ook niet in de Bijbel: heb uw naasten lief, behalve de leden van de lhbtiq+ community. En de Bijbelboeken zijn niet alleen door geestelijk leiders samengesteld, maar ook door wereldlijke leiders, zogenaamd 'geïnspireerd door God'. Wat een onnoemlijk leed heeft deze doem-god veroorzaakt, zeg, door de eeuwen heen tot aan het heden toe. Nou, deze oordelende god bestaat niet. God is Liefde met een hoofdletter ‘L’. Punt!” 

love is the color i choose!

Een kalender kost 15 euro. Van elke kalender die verkocht wordt gaat 1 euro naar het Transhuis en 1 euro naar het Regenbooghuis. “Want al Gods Kinderen hebben recht op een veilige haven. Help me alstublieft deze boodschap verspreiden: Love is the color I choose!”

De kalender is online verkrijgbaar via Divine-Inspiration.eu.

Powered by Labrador CMS