pillow talk

Bete van Meeuwen: “Fijn aan queer zijn vind ik dat de rolverdeling in bed niet zo vastligt”

Fotograaf, schrijver en spreker Bete van Meeuwen vertelt over diens (gebrekkige) seksuele voorlichting en wat hen helpt bij een geil en gelukkig seksleven.

 “De grootste leugen die ik vroeger leerde over seks? Dat er altijd penetratie bij moet komen kijken. Nooit ging het over beffen of vingeren en als er al over plezier werd gesproken, dan ging het alleen om het plezier van de man. Maar wat als er helemaal geen man in het spel is?”

Nog niet helemaal klaar

“Gelukkig gaan sommige dingen tijdens de seks me van nature goed af, zoals grenzen aangeven. De eerste keer dat ik op het punt stond seks te hebben was ik nog vrij jong. Ik was heel erg verliefd op dat meisje, dus dacht dat het erbij hoorde, maar op het moment zelf voelde ik dat ik er toch nog niet klaar voor was. Ik gaf dat direct aan en ze reageerde fijn. Vervolgens hebben we gewoon een beetje geknuffeld.” 

Vaginisme

“Een paar jaar geleden kreeg ik te maken met vaginisme. Er ging niets meer in mijn vulva. Ik kon nauwelijks seks hebben omdat ik zo bang was voor de pijn. Ik legde het probleem in eerste instantie erg bij mezelf, waardoor het in mijn hoofd steeds groter werd. Mijn huisarts wist gelukkig direct wat er aan de hand was en verwees me door naar een seksuoloog, die gaf mijn partner en mij oefeningen om samen te doen. Daarna verdwenen mijn klachten. Toen ik op social media vertelde over mijn ervaringen, bleek dat ik geluk had gehad: ik kreeg veel reacties van mensen die bijna hadden moeten smeken om geholpen te worden.”

Faalangst

“Toen ik vaginisme had, voelde ik me soms schuldig als ik geen seks kon hebben. Seks is voor veel mensen een groot, belangrijk onderdeel van hun relatie, dus wanneer het niet lukte, voelde het ergens alsof ik faalde. Maar zolang je dat kunt bespreken met je partner, dan kom je daar wel uit. Je komt dan ook weer uit je hoofd en terug in je lichaam.” 

Beste seks ooit

“Met mijn huidige partner heb ik de beste seks van mijn leven – ik begin helemaal te glunderen als ik erover praat. De laatste jaren ben ik meer bezig met mijn gender en hoe ik mijn lichaam wil gebruiken tijdens de seks. Ik ben nu met iemand die mij ziet zoals ik mezelf zie, en die er net zo van houdt om te experimenteren als ik. Heel fijn aan queer zijn vind ik dat de rolverdeling in bed niet zo vastligt. Het is allemaal meer fluïde.”

De verhalen op deze pagina's maken deel uit van de campagne Your Sex, Your Way van Durex. Ga voor meer inclusieve seksuele voorlichting en persoonlijke verhalen naar durex.nl/your-sex-your-way

Durex logo banner
Powered by Labrador CMS