Rainbow Wool

Bijzonder dit: kledingmerk Rainbow Wool gebruikt wol van homoseksuele schapen

Adopteer zelf ook een ram

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Een op de twaalf rammen is homoseksueel. Deze zijn dus ongeschikt om mee te fokken en belanden daardoor vaak in het slachthuis. Het nieuwe Duitse kledingmerk Rainbow Wool heeft daar nu iets op gevonden: ze vangen deze rammen op en gebruiken de wol voor hun kleding.

Michael Stücke is schaapherder. Hij is gay en woont in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Zijn kudde bestaat uit rammen die door de vee-industrie niet geschikt worden geacht om mee te fokken: de schapen hebben geen oog voor hun vrouwelijke soortgenoten en dus zorgen ze niet voor nageslacht.

‘it’s cool to be schwool’

Deze homoseksuele rammen belanden daardoor vaak in het slachthuis. Daarheeft schaapherder Stücke nu iets op gevonden, hij vangt deze rammen op en gebruikt de wol voor het maken van kleding onder het nieuwe merk Rainbow Wool.

Rainbow Wool maakt op dit moment alleen schoenveters en petten met de wol, met als doel om het assortiment op termijn uit te breiden. Ook verkoopt Rainbow Wool patches in zijn online shop, voor op bijvoorbeeld een rugzak of spijkerjack. Op een ervan is een schaap afgebeeld met een kaalgeschoren achterwerk en de tekst: ‘Sun’s out, bun’s out’. Een andere tekst luidt: ‘It’s cool to be schwool’.

opbrengsten naar goed doel 

De opbrengsten van de Rainbow Wool-winkel gaan deels naar de LVSD+, een Duitse lhbtiq+-organisatie die de belangen van queer personen in de politiek, de media en de samenleving behartigt. In een video op de website van Rainbow Wool zegt LVSD+ dat ze aandacht willen vragen voor discriminatie tegen de lhbtiq+-gemeenschap. “Nog altijd is homoseksualiteit illegaal en gevaarlijk in 62 landen. In twaalf landen staat zelfs de doodstraf op homoseksualiteit, net als bij onze homoseksuele rammen.”

Inmiddels is er ook een campagne opgetuigd voor Rainbow Wool, met als boegbeeld Bill Kaulitz van de band Tokio Hotel. Ook hij is te zien in een video op de website van Rainbow Wool.

adopteer een ram 

Op die website zijn niet alleen producten te koop die zijn gemaakt van de wol van de rammen. Je kunt ook een ram adopteren om het initiatief te ondersteunen. Ga hiervoor naar de website van Rainbow Wool.

Powered by Labrador CMS