Architectural Digest: binnenkijken bij Antoni Porowski, culinair expert bij Queer Eye

Binnenkijken bij Antoni Porowski, de culinaire expert van Queer Eye

Bekijk hier de video

Leestijd: 1 min

Antoni Porowski woont in een appartement op Manhattan, New York. Hij is culinair expert van Queer Eye, niet gek dus dat de keuken het centrale middelpunt is van zijn huis. In een video van twaalf minuten geeft hij een rondleiding, op de voet gevolgd door zijn trouwe hond Neon. Hier de beelden!

Het eerste wat opvalt aan het huis van Antoni Porowski: voor Amerikaanse begrippen is het wat omvang betreft aan de bescheiden kant. Maar als je weet wat een woning kost in New York City, mag de Queer Eye-expert nog in zijn handen knijpen, want mooi is het wél.

gym en zwembad 

Hij heeft overigens niets te klagen, want het appartementengebouw beschikt over een portier, een eigen gym en een zwembad. Samen met de New Yorkse interieurontwerper Andrew Torrey veranderde hij drie slaapkamers in één grote ruimte, met open keuken, zitkamer en eethoek.

Porowski is niet zo lang geleden naar dit appartement verhuisd, wat te zien is aan de staat van zijn bestekla: die is met de Franse slag ingericht. Dat geldt niet voor de rest van het huis, want dat staat vol nostalgisch meubilair, aldus Porowski. Hij wijst op twee ossenbloedrode leunstoelen van Jacques Adnet en de 18e-eeuwse tafel die afkomstig uit een Engels landhuis. En het bureau in de hoek stamt uit de jaren vijftig en is een ontwerp van Guillerme et Chambron. “Ieder object heeft zijn eigen verhaal, en moet functioneel zijn.

vechtende mannetjesleeuwen 

Dan de plek ‘where the magic happens’, zoals dat in MTV Cribs altijd zo mooi heette. Boven de lits-jumeaux van Porowski hangt een enorme foto met daarop twee mannetjesleeuwen, vol in actie, gemaakt door Simen Johan.

Wat ook opvalt: Porowski heeft zijn huis volstaan met Star Wars-parafernalia, tot in de badkamer aan toe. Bekijk hier de video, die is gemaakt voor en door Architectural Digest.

Powered by Labrador CMS