Big Gay Beer

Brouwerij bedreigd na organiseren dragbrunch, maar slaat terug met het uitbrengen van ‘Big Gay Beer’

De opbrengst gaat naar een goed doel

Leestijd: 1 min

Een bierbrouwerij in Austin, Texas kreeg te maken met een bommelding nadat ze een dragbrunch hadden georganiseerd. Als reactie daarop hebben ze besloten ‘het gayste bier te brouwen dat ze zich maar konden voorstellen’. Die is er nu en heet ‘Big Gay Beer’.

De Brewtorium Brewery and Kitchen in Austin, Texas was in juni van plan een dragbrunch te organiseren. Nadat ze de ‘Legendary Drag Brunch met Las Ofrendas’ hadden aangekondigd, ontvingen ze een bommelding waardoor ze het complete evenement hebben moeten annuleren.

veilige plek voor queers 

De bierbrouwers lieten het er niet bij zitten en tijdens een bijeenkomst met alle medewerkers kwamen ze op een ludieke actie. “We hebben besloten om het gayste bier te brouwen dat we ons maar konden voorstellen”, schrijft Brewtorium in een Facebook-bericht. “Hiermee willen we onze voortdurende toewijding tonen en laten zien dat we een veilige plek zijn voor queers en alle vriendelijke, liefdevolle individuen in onze stad.”

En zo werd ‘Big Gay Bear’ gelanceerd: een stevige Double IPA die is gefruit met roze guave, sinaasappel en mango, met heldere tonen van tropisch fruit, sinaasappelschil en grapefruit.

veterans for equality 

De opbrengsten gaan volledig naar het goede doel, namelijk naar Veterans for Equality. Dat is een organisatie die veteranen inzet bij evenementen om gemarginaliseerde groepen te beschermen. De organisatie werkte al samen met Brewtorium bij hun eigen evenementen die ze organiseerden na de bommelding.

Die bommelding was op 9 juni. Hoewel er niets verdachts werd aangetroffen in het gebouw, heeft de dreiging nog altijd impact op de lokale gemeenschap. De dreiging komt op een moment dat dragartiesten in de VS steeds vaker risico lopen om slachtoffer te worden van haatmisdrijven als gevolg van onverdraagzaamheid jegens hun werk.

anti-drag 

Het aantal haatmisdrijven is de laatste jaren gestaag toegenomen in de VS, terwijl tegelijkertijd in steeds meer staten anti-drag- en anti-lhbtiq+-wetten zijn of worden ingevoerd.

Bron: LgbtqNation



Powered by Labrador CMS