Welkom bij Winq

People

Waar ben jij trots op?

De hashtag 'LGBTProud' is trending op Twitter. In 140 tekens en met foto’s laten mensen zien waarop ze het meest trots zijn. De een ‘gewoon’ op zichzelf, een ander op z’n coming out van twee weken geleden. En meisje Megan is trots op haar twee vaders.

Carola's nieuwe single is té vreemd. Daarom Carola en vijf andere uitgerangeerde diva's uit de jaren 80

Kent u Debbie Gibson bijvoorbeeld nog? Die is alleen nog te zien op feesten en partijen. O, en in casino's.

Maakt Berget Lewis kans op een plaats in de finale van X Factor?

Berget Lewis was afgelopen weekend weer te zien in de Britse variant van X Factor. In Zuid-Afrika zong ze Zedd’s 'Clarity' voor Nicole Scherzinger en Stormzy. Maar gaat ze door naar de liveshow?

Ines Rau is Playboys eerste transgender Playmate

Het Franse model Ines Rau is de eerste transgender Playmate van de Amerikaanse Playboy. Het prachtige model stond al eens eerder in het magazine.

Wij worden heel erg gelukkig van de verliefde foto's van Colton Haynes

In maart kon de hele wereld genieten van het meest romantische huwelijksaanzoek ooit. Via een videoboodschap, door niemand minder dan Cher, werd Jeff ten huwelijk gevraagd door beroepshottie Colton Haynes. Het koppel heeft niet stil gezeten. Wij delen de verliefde foto's van het stel.

Mustafa is volgens het IND niet gay genoeg en moet terug naar Irak

In 2015 kwam Mustafa (23) vanuit Irak naar Nederland. Hij ontvluchtte zijn thuisland, omdat hij vervolgd werd voor zijn geaardheid. Toen hij op school op de toiletten met een jongen werd betrapt, werd hij naar buiten gesleurd en met stenen bekogeld. Na een moeizame procedure heeft het IND uiteindelijk besloten dat Mustafa niet 'gay genoeg' is. De Immigratiedienst gelooft niet dat hij op mannen valt. Wij reisden af naar Groningen, waar Mustafa ons zijn schrijnende verhaal vertelde.

Belangrijk: teken de petitie tegen homohaat in Egypte

Actief op Grindr? Zwaaien met een regenboogvlag bij een concert? Openlijk jezelf zijn als gay? In Egypte is een heksenjacht gaande tegen homo’s. Ze worden gearresteerd. Amnesty International roept daarom iedereen op een petitie te tekenen om hiertegen te protesteren.

Smullen: De nieuwe Red Hot British Boys-kalender is er!

In een video is bekendgemaakt welke heren er dit jaar op de Red Hot British Boys-kalender van fotograaf Thomas Knights staan. Wij zetten ze maar al te graag voor je op een rij!

Amsterdamse rugbyers uit de kleren voor naaktkalender

De stoere heren van de gay rugbyclub ARC Amsterdam Lowlanders zijn weer poedeltjenaakt vastgelegd voor een nieuwe kalender. De kalender, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat is vanaf nu te koop. Wij spreken Maurizio, een van de heren die uit de kleren is gegaan.

Berget Lewis is weer een ronde verder bij X Factor UK!

Met het nummer 'Always' van Bon Jovi was Berget Lewis afgelopen weekend weer te zien in X Factor UK.

Lief! Deze man vraagt zijn vriend ten huwelijk en filmt het hele moment

Zo lief! Brad is al een tijdje samen met zijn vriend Beau en vond het wel tijd hem ten huwelijk te vragen. Gelukkig voor ons heeft hij het hele moment gefilmd.

20 jaar Lellebel | 'De grote travestieten van Nederland zijn allemaal hier begonnen'

Dragshowbar Lellebel is al jaren een begrip in Amsterdam. 20 jaar om precies te zijn. Ze vieren hun jubileum met een Jos Brink Oeuvreprijs-nominatie, Lellebel Musical én ouderwetse gezelligheid.

Is dit de knapste dokter van de hele wereld?

Wij denken van wel. Meet Malte. Deze Duitse knul is student geneeskunde en deelt daarvan heerlijke kiekjes op zijn Instagram. Geen bloed of afgehakte lichaamsdelen. Gewoon kiekjes van Malte. Met weinig kleren aan.

In welke landen kun je als homo trouwen?

Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis. Na een jarenlange strijd werd ons land het eerste waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. 16 jaar later hebben vele landen dit voorbeeld gevolgd. Wij maakten een compleet overzicht van de plekken waar je anno 2017 als homo kunt trouwen.

Prins Harry neemt LHBT-award in ontvangst namens Prinses Diana

Prinses Diana heeft donderdagavond postuum een Attitude Award ontvangen voor haar baanbrekende aids-activisme. Haar zoon Prins Harry nam de award in Londen in ontvangst, twintig jaar na het overlijden van zijn moeder.

Dit is fijn: de leukste heren in lederhose

Ein, zwei, Zaufen! Lass das bier mal laufen! Van Mister lederhose tot wat feestende heren in München. Het was weer Oktoberfest in het zuiden van Duitsland. Dat vieren wij met deze fijne plaatjes.

De meest emotionele coming-outvideo's van de afgelopen jaren

Ieder jaar wordt op 11 oktober Coming-Outdag gevierd. Ook dit jaar hijsen flink wat wethouders de regenboogvlag. Om je ochtend met een traan te beginnen hebben we de mooiste coming-outvideo's met je gedeeld. Pak die zakdoeken er maar bij.

Er is een nieuw woord voor homo’s die niet van Lady Gaga houden

Ja, het staat er ietwat gechargeerd, maar dat komt vooral omdat er wéér een extra label bij komt… Androfiel is een term voor mannen die op mannen vallen, maar niet geassocieerd willen worden met de ‘gay lifestyle’.

Dit betekent het nieuwe regeerakkoord voor LHBT's

Volgens premier Rutte gaan 'alle groepen er in Nederland op vooruit'. Hij presenteerde vandaag in Den Haag het nieuwe regeerakkoord. Dat bevat ook veel goede beloftes voor de LHBT-gemeenschap. Wij zetten ze voor je op een rij.

'Veel mensen hebben niet door dat je in slechts 24 landen mag trouwen'

Vijf jaar geleden was het zover: de bruiloft van Julian en Fleur in België. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur: ze gaan trouwen in alle landen waar het huwelijk is opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Deze week is Nederland als tweede land aan de beurt.

Acteur Dan Amboyer komt uit de kast

De Amerikaanse acteur Dan Amboyer (o.a. bekend van 'Younger' en 'William & Catherine') is uit de kast gekomen. Pas geleden stapte hij in het huwelijksbootje met zijn vriend Eric Berger.

Barbara Barend wint OUTtv Media Award 2017

Barbara Barend is door de kijkers van OUTtv uitgeroepen tot media persoonlijkheid van 2017. De journaliste kreeg de award omdat ze de actie #handinhand is gestart.

Hou toch eens op met dat gestaar! Of niet?

Er gaat een berichtje rond op de social media met de tekst dat staren naar die mannen niet altijd per se is ingegeven door homofobie. Staar jij vaak naar onbekenden en voel je je betrapt als je daarbij betrapt wordt?

Amsterdam na Madrid de meest lhbt-vriendelijke stad ter wereld

Populaire steden zijn getest op nachtleven, openheid, veiligheid, dating en lhbt-rechten. Hoewel Amsterdam nergens de hoogste score had, komt de hoofdstad in totaal uit op de tweede plaats, na Madrid en voor Toronto en Tel Aviv.

Sisters for life! De meest hysterische First Dates

Je hebt de blind date tussen Demy en Mishel vast voorbij zien komen. Ze gingen voor het BNNVARA-programma First Dates uit eten, heerlijke televisie. Zelfs in De Wereld Draait Door hadden ze het over het programma. Tijd om First Dates (en dan vooral de date tussen Demy en Mishel) door te nemen.

Vier vandaag Dierendag met deze fijne viervoeters

Dierendag kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijd om de poesjes hieronder eens beter te bekijken.

‘Homoseksuele profvoetballers zijn onvindbaar’

De Britse voetbalbond heeft er de afgelopen maanden veel aan gedaan om in contact te komen met profvoetballers die homoseksueel zijn. Dat is niet gelukt. Nog altijd is het standaard antwoord aan wie je het ook vraagt: ‘Ik ken er niet een.’

Nieuw: ‘I Am…’, een film waarin oudere gays vertellen over vroeger

De jonge presentator Riyadh Khalaf interviewde vier mannen die nog hebben meegemaakt dat homoseksualiteit verboden was. Hij maakte een film met hun ervaringen, met als resultaat vier aangrijpende portretten.

Alle Nederlandse provincies in de kleuren van de regenboog

Na Drenthe, Gelderland en Groningen heeft ook Flevoland zich uitgeroepen tot Regenboogprovincie. Maar wat betekent dat nou eigenlijk?

Held! Macklemore zingt zijn ‘Same Love’ tijdens rugbyfinale in Australië

Een gay anthem tijdens een rugbyfinale op een moment dat mensen stemmen voor of tegen de openstelling van het huwelijk voor gays, dat leverde nogal wat kritiek op. Maar Macklemore trok zich daar niets van aan en zong Same Love.

Dragqueen Violet Chachki was 'te vrouwelijk' voor een club in Parijs

Violet Chachki, beroemd geworden door deelname aan RuPaul's Drag Race, is afgelopen weekend uit een Franse club gesleept omdat de queen 'te vrouwelijk' was.

Berget Lewis blaast jury opnieuw omver bij X Factor Bootcamp

Berget Lewis is weer een ronde verder bij X Factor UK. De zangeres zong het nummer 'A Song For You' tijdens de Bootcamp.