wheels

Volvo XC60 T6 AWD Plug-in Hybrid, Silver Dawn.

De Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid is uitgerust met alle innovatieve beschermengelen die je je maar kunt wensen

Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid

Volvo heeft een naam hoog te houden. De Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid is Volvo op zijn best.

Voordat we inzoomen op de Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid , mag ik eerst een andere vraag stellen: is Volvo nog wel Zweeds? Laten we eerlijk zijn, auto’s maken is tegenwoordig een mondiale sport. Als Volvo niet had ingehaakt op die ontwikkeling, dan had het nu wereldwijd niet zo groot geweest. Sinds 2010 maakt Volvo Cars inderdaad deel uit van het Chinese Geely. Volvo-auto’s kunnen feitelijk buiten Zweden worden gemaakt, bijvoorbeeld in China of in België. Maar of ze nu in de VS, België of China van de band rollen, in elk model zit zoveel Zweeds DNA, dat je ze met een gerust hart Zweeds kunt blijven noemen. Dat DNA wordt gewoon bewaakt in Göteborg, waar al het onderzoek en verdere ontwikkeling plaatsvindt. Overigens is de Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid ook in Göteborg gefabriceerd. De fabriek die daar staat, is alleen al goed voor zo’n driehonderdduizend auto’s per jaar.

Wat maakt de Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid zo bijzonder?

Met in totaal 708.716 verkochte wagens in 2023, behaalde Volvo Cars een nieuw wereldwijd verkooprecord, een groei van 15% vergeleken met 2022. In het ondertussen sterk geëlektrificeerde merkenpalet – vanaf 2030 zijn alle Volvo-modellen volledig elektrisch– was de Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid de absolute koploper met maar liefst 228.646 verkochte auto’s. Sinds zijn lancering in 2009 is het uiterlijk van dit model een van de grote unique selling points . De huidige Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid combineert sportiviteit met elegantie. Vloeiende lijnen geven de auto een geraffineerd, stoer voorkomen. De led-koplampen en de grille dragen bij aan de zelfverzekerde uitstraling. Enkele typische Volvo-kenmerken ontbreken niet, zoals de verticaal geplaatste L-vormige achterlichten en de T-vorm in de koplampunits.

XC60 T8, Silver Dawn
Volvo XC60 T6 Plug-in hybrid

Deze T-vorm is volgens Volvo een afgeleide van de hamer, genaamd Mjölnir, waarmee de Noorse dondergod Thor graag op stap gaat. Ook achter is de auto nog steeds mooi. Iets waar heel veel andere autofabrikanten een voorbeeld aan kunnen nemen. 

Hoe zit het onderhuids?

Onder de motorkap van de Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid  – Volvo levert ook een T8 versie met 455 pk – zit een krachtige hybride aandrijflijn met een indrukwekkend systeemvermogen van 350 pk (257 kilowatt). Je kunt tot bijna tachtig kilometer volledig elektrisch rijden, perfect voor een gemiddelde forens. Voor langere afstanden neemt een zuinige benzinemotor het over, wat zorgt voor een laag brandstofverbruik en comfortabele ritten. Het rijden zelf verloopt heerlijk comfortabel. De Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid doet waar Volvo altijd goed in is geweest: comfort bieden. Drempels of oneffenheden worden moeiteloos weggemasseerd door de comfortabele demping.

Volvo XC60 T6 Plug-in hybrid

Hoe oogt het interieur?

Vanbinnen straalt deze Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid luxe en comfort uit, met dank aan de hoogwaardige materialen en het doordachte ontwerp. Daarnaast is het voorzien van moderne technologie, zoals het Google-infotainmentsysteem. Dit systeem is echt heerlijk, vooral als deze op de satelliet-weergave staat. Het materiaal om ons heen is een mix van leder en goed ogende metalen. Het voelt allemaal heel premium aan. Natuurlijk zijn er veel opbergvakjes; een merk dat al zoveel faam verwierf met ruimte heeft immers een naam hoog te houden. Het is dan ook logisch dat de bagageruimte bijna 500 liter herbergt.

Moeten we het nog over veiligheid hebben?

Het kan bijna niet anders bij een merk als Volvo. Daar kunnen we kort over zijn: de Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid is uitgerust met alle innovatieve bescherm-engelen die je je maar kunt wensen. Dat geeft een veilig gevoel als je plaatsneemt in de stoelen, die wat ons betreft de Nobelprijs voor zitcomfort verdienen. Inderdaad, die prijs is ook Zweeds. Toeval of niet, juist op het luxe stoelleder treffen we een aantal Zweedse vlaggetjes. Gimmicks van de ontwerpers, waarmee ze treffend benadrukken: deze Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid is Volvo’s vakmanschap op zijn best.

De Volvo XC60 T6 AWD Plug-in hybrid is er vanaf 59.990 euro.

Powered by Labrador CMS