Deze events tijdens Belgium Bearpride 2024 wil je niet missen

De beer is los

Belgium Bearpride Brussels zet zich ook in 2024 in voor humanitaire doelen, zoals de integratie van lhbtiqa+ vluchtelingen en mensenrechten. Het thema van dit jaar: Belgium Bearlines. Er zijn lezingen door Mister Bear België 2024 én door de runner- up. Ook is er een charity dinner voor het goede doel, een bear market, rainbowhouse, een bear walk, bear splash in de sauna en natuurlijk de verkiezing Mister Bear België 2025. In dit artikel lees je er alles over.

mister bear belgium verkiezing

Een absoluut hoogtepunt van de Belgium Bearpride is de verkiezing van Mister Bear Belgium. Deze competitie is meer dan alleen een schoonheidswedstrijd; het is een viering van diversiteit en een oproep om jezelf te omarmen. Met kandidaten uit heel Europa en speciale gasten, is de verkiezing een feest vol humor, trots en samenhorigheid.

Naast de verkiezing staat de Bearpride bekend om zijn creatieve en sociale evenementen. Zo kun je deelnemen aan het Charity Diner in Hotel NHOW BLOOM, waar de opbrengsten naar de organisatie En Famille gaan, die zich inzet voor LHBTQIA+ vluchtelingen. Ook kun je kunstwerken kopen tijdens veilingen, waarvan de opbrengst wordt gebruikt om goede doelen te steunen.

internationale solidariteit

Dit jaar worden er vertegenwoordigers uitgenodigd uit landen waar LHGBTQIA-rechten onder druk staan, om bewustwording te creëren en de internationale solidariteit te versterken. De samenwerking met andere Bear-groepen wereldwijd en de steun van lokale politici laten zien dat de Belgium Bearpride verder gaat dan een lokaal evenement; het is een beweging die strijdt voor gelijke rechten en acceptatie.

hoogtepunten van het programma 2024

  • Dinsdag 1 oktober: Conferenties in de Marsha P. Johnson zaal, met thema’s als eerste hulp in feestomgevingen en LGBTQIA+ politie, gevolgd door een fotoshoot en netwerkborrel.

  • Woensdag 2 oktober: Sponsor tour langs hotspots zoals Fab&Ken en Dolores, met volop gelegenheid om te socializen.

  • Donderdag 3 oktober: Charity Diner in Hotel NHOW BLOOM voor En Famille.

  • Vrijdag 4 oktober: Tweede deel van de sponsor tour, langs onder andere La Réserve en Le Baroque.

  • Zaterdag 5 oktober: Bezoek aan het Brussels Air Museum, de Bear Market, Bear Walk, en de verkiezing van Mister Bear Belgium 2025.

  • Zondag 6 oktober: Bear Splash met brunch in Sauna OASIS en de verkiezing van Miss Bear Belgium 2025, afgesloten met een grote street closing party.

Van 1 tot 6 oktober 2024, kijk voor meer info op belgiumbearpride.be.

Powered by Labrador CMS