Deze vijf queer voorstellingen kun je binnenkort zien bij Internationaal Theater Amsterdam

Giovanni’s Room
Leestijd: 2 min

Pak je agenda er maar bij. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) heeft de komende maanden weer een rijk aanbod aan queer voorstellingen. We lichten er vijf uit. 

pride art expo: peekaboo

31 juli t/m 4 augustus 2024

De Pride Art Expo: PEEKABOO is een viering van de LHBTQ+ gemeenschap door middel van kunst. Deze tentoonstelling biedt een platform voor queer kunstenaars om hun werk te tonen en verhalen te vertellen die vaak onzichtbaar blijven. Met een diverse collectie schilderijen, fotografie, en installaties, verkent de expositie thema's als identiteit, liefde, en strijd. Bezoekers worden uitgenodigd om de diepte en rijkdom van de queer ervaring te ontdekken en te waarderen. Deze expo belooft niet alleen visueel verbluffend te zijn, maar ook een krachtige boodschap van inclusiviteit en trots uit te dragen.

Hier lees je meer over de expositie

Pride Art Expo: Peekaboo
Pride Art Expo: Peekaboo

amber vineyard’s queer cabaret: pearl dive

1 augustus 2024 

Amber Vineyard's Queer Cabaret is een sprankelende voorstelling vol diversiteit en zelfexpressie. Op het podium van ITA brengt Vineyard een viering van de queer cultuur, waarin kunst, muziek, en dans samenkomen in één spektakel. Deze show belooft een unieke ervaring met extravagante kostuums, gedurfde performances, en een boodschap van inclusiviteit en trots. Amber Vineyard nodigt het publiek uit om vooroordelen los te laten en te genieten van een avond vol verrassingen en empowerment.

Hier lees je meer over Queer Cabaret: Pearl Dive

Amber Vineyard’s Queer Cabaret: Pearl Dive
Amber Vineyard’s Queer Cabaret: Pearl Dive

brideshead revisited 

30 oktober t/m 1 november en 10 & 11 december 2024

De Engelse literatuurklassieker Brideshead Revisited van theatermaker en acteur Florian Myjer is dit najaar te zien bij ITA. In een interview met Winq zei hij eerder over de voorstelling: “Decennia geleden was er weinig representatie voor lhbtq-mensen dus dit was een welkome kruimel. Voor de schrijver van het boek, Evelyn Waugh, was Brideshead Revisited autobiografisch: in Oxford heeft hij twee relaties met mannen gehad en de rol van Sebastian is op hun beiden gebaseerd. Maar verder was Waugh wel aartsconservatief hoor. En elitair. Het staat vol met verheerlijking van het oude Engeland, met zijn landhuizen en zijn conservatieve cultuur.”

Hier lees je meer over Brideshead Revisited

Acteurs in Brideshead Revisited
Brideshead Revisited

weg met eddy bellegueule

15 november t/m 1 december 2024

Schrijver Édouard Louis heeft met de autobiografische roman Weg met Eddy Bellegueule een prachtig boek afgeleverd. In het boek neemt hij je mee naar zijn jeugd, waarin hij in een onwijs homofobe omgeving is opgegroeid. Het pijnlijk rauwe verhaal van een gevoelige jongen in een arbeidersmilieu. Regisseur Eline Arbo heeft er een toneelstuk van gemaakt waar Jesse Mensah, Minne Koole, Felix Schellekens en Achraf Koutet een rol in spelen. “De eerste keer dat ik Weg met Eddy Bellegueule las”, vertelt de regisseur, “was ik blown away door de rauwe energie, het herkenbare jeugdgevoel, de slimme maatschappijkritiek, het gevoel van onrecht en de eis van de hoofdpersoon om een plek te kunnen innemen in de wereld. Het verhaal is heel persoonlijk én tegelijk universeel.”

Hier lees je meer over Weg met Eddy Bellegueule

Weg met Eddy Bellegueule

giovanni’s room

15 januari t/m 2 februari 2025. 

Giovanni’s Room is het iconische boek dat James Baldwin schreef in 1956 over een Amerikaanse man die naar Parijs verhuist en verliefd wordt op een Italiaanse man die in een gaybar werkt: Giovanni. Eline Arbo heeft dit verhaal bewerkt tot een toneelvoorstelling. “Het loopt over van de poëtische, rake beelden over wat het is om zoekend te zijn naar wie je echt wilt zijn”, zegt de regisseur daarover. “Het is een boek tegen het hokjesdenken en Baldwin laat de geïnternaliseerde homofobie van het hoofdpersonage zien dat de maatschappelijke druk ervaart om enkele één iets te zijn.” In de cast zitten onder anderen Eefje Paddenburg, Eelco Smits en Hans Kesting.

Hier lees je meer over Giovanni's Room

Giovanni’s Room
Giovanni’s Room
Powered by Labrador CMS