Dragqueen Keta Minaj: “Ik vind het soms best moeilijk om te ontspannen”

#Take10

Gepubliceerd
Leestijd: 3 min

Dragqueen Keta Minaj was begin dit jaar te zien in het tweede seizoen van RuPaul's Drag Race: UK vs. The World. Ze gaat een druk Prideseizoen tegemoet. Samen met Winq neemt ze even 10 minuten pauze en vertelt over activisme onder het genot van één van de Starbucks Chilled Classics.

drag race

“Ik deed eerder al mee aan het tweede seizoen van Drag Race Holland. Achteraf gezien hadden we daar best veel vrijheid: na de opnames konden we als kandidaten onderling ‘s avonds met elkaar dineren en dingen bespreken. Bij UK vs. The World zat ik echt opgesloten in mijn hotelkamer. Als ik iets nodig had moest ik een plastic kaartje onder de deur door schuiven, en kwam er binnen een halfuur iemand vragen wat ik wilde. We waren volledig afgeschermd van de buitenwereld.”

internationale carrière

“Mijn deelname aan RuPaul’s Drag Race: Uk vs. The World heeft me geen windeieren gelegd. Ik deed mee aan de UK vs. The World Tour, waarmee we met de cast door Engeland reisden. Als dit verschijnt ben ik in LA voor Dragcon, daar heb ik erg veel zin in. Maar ik wil meer! Als ik bij UK vs. The World iets verder was gekomen, zou ik er misschien nog wat meer boekingen aan over hebben gehouden. Desondanks ben ik super tevreden en erg dankbaar voor de kansen die ik nu krijg. Ik vind het heel bijzonder dat ik met RuPaul mocht werken: zij heeft drag echt nieuw leven in geblazen. Ik kan me nog herinneren dat ik het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race zag en dacht: wat is dít? Maar het bleek een enorm mooie samenkomst van creativiteit, performance en looks. Om dan jaren later zelf in die ‘workroom’ te staan voelde heel surrealistisch en ‘echt’ tegelijkertijd.”

plannen

“Ik heb net een nieuwe clip gemaakt, daarnaast ben ik in drag ook werkzaam als DJ. Ik wil ook absoluut verdergaan met het maken van eigen muziek. Drag is niet alleen optreden: je moet ook muziek mixen voor onder je optredens, kleding maken, spullen meezeulen… Er zijn zoveel dingen tegelijk en er kan van alles misgaan.”

drukte

“Ik moet je zeggen dat ik het best wel moeilijk vind om te ontspannen. Ik heb een vorm van adhd, en vind het soms lastig om verschillende dingen tegelijk te doen. Als ik dan toch even een moment voor mezelf neem, check ik echt even uit. Dan maak ik bijvoorbeeld een kleine wandeling van tien minuten door het centrum van Amsterdam. We hebben al die bruggetjes en andere mooie plekken om even bij weg te dromen. Nee, ik luister dan geen muziek of podcasts, ik zet echt even helemaal m’n verstand op nul en geniet van de frisse lucht, koffietje erbij, dat helpt heel erg. Zo vind ik tussen de bedrijven door toch mijn rust.”

pride

“Het aankomende Pride-seizoen wordt ook weer druk! Ik ga dus naar DragCon in LA, maar ben van plan om een week eerder al die kant op te gaan. Het lijkt me enig om in LA op te treden op al die iconische locaties waar legendarische drag queens eerder op het podium stonden. Ik wil voelen hoe dat is. Ik wil daar zoveel mogelijk mensen ontmoeten en netwerken. Uiteraard ben ik ook bij de Pride in Amsterdam, ik vaar mee op een boot en treed op op de Dam. Ik vind optreden superleuk, maar in je eentje kan het best eenzaam zijn. Je bent in drag toch een andere versie van jezelf, daarin kun je jezelf ook verliezen. Mensen vinden vaak je alter ego het leukst, dus laat je die versie van jezelf het vaakst zien. Daarom vind ik het fijn om samen te werken met mensen die dichtbij me staan, zoals mijn goede vriendin My Little Puny. Dan voel ik me toch nog een beetje ‘mezelf’.”

#Take10
Het is wetenschappelijk bewezen: als je elke 60-90 minuten een korte break van 10 minuutjes neemt, doet dat wonderen voor je mentale gezondheid. Bijvoorbeeld onder het genot van een van de Starbucks Chilled Classics. Kijk op hier voor inspiratie om je 10 minuten pauze in te vullen.

Powered by Labrador CMS