happy hair happy pride

Elio Heres

Elio Heres: “Als je kijkt naar het huidige politieke land­schap, voelt het alsof we eerder achteruit hollen dan vooruit”

Elio Heres
Leestijd: 3 min

Elio Heres vergroot als trainer en adviseur de kennis over genderdiversiteit onder docenten en professionals. “Ik krijg best vaak de vraag of ik nu man, vrouw of transgender ben. Daar heb ik mijn werk van gemaakt.” Terwijl hair and make-up artist Clayton Leslie zijn kapsel onder handen neemt met de Dyson-haarverzorgingslijn, vertelt Elio meer over zijn werk en wat pride voor hem betekent.

Wat doe je als adviseur en trainer?

“Ik help mensen die seksuele problemen ervaren of daar vragen over hebben. Bovendien train ik op middelbare scholen jeugdprofessionals over seksuele en genderdiversiteit. En online, maar ook live ben ik een rolmodel van mensen die zichzelf willen zijn, ook als die buiten de genderbinaire normen vallen.”

Hoe ben je hiertoe gekomen?

“Ik krijg best vaak de vraag of ik nou man, vrouw of transgender ben. Daar heb ik mijn werk van gemaakt – ik probeer zo kennis te vergroten, ook onder docenten en professionals, zodat zij weten hoe ze jongeren kunnen helpen.”

Waar lopen die jongeren dan zoal tegenaan?

“Tegen de druk van social media denk ik – het constant perfect moeten zijn. Je ziet jezelf daar prachtig zijn en je krijgt veel volgers en reacties. Maar in de spiegel zie je de werkelijkheid. Dat is best wel zwaar. Ik heb dat zelf natuurlijk ook, maar ik heb dat leren relativeren.”

En waar haal jij hiervoor je inspiratie vandaan?

“Ik luister naar mijn eigen gevoel. En ik ben mezelf. Daarin wil ik ook anderen inspireren. Ik hoor vaak terug: ‘Wat goed dat jij zo jezelf durft te zijn’ en daar krijgen de mensen zelf ook weer moed van zodat ook zij zichzelf durven te zijn.”

Elio Heres
Elio, vóór de behandeling met de Dyson Airstrait™.

Wat betekent pride voor jou?

“Pride betekent voor mij nog steeds: protest. Als je kijkt naar het huidige politieke landschap, voelt het alsof we eerder achteruit hollen dan vooruit. Maar ook gewoon dat we in die maand – want Pride Amsterdam wordt volgend jaar een hele maand, geloof ik – onszelf mogen vieren. Ga lekker feesten en jezelf en de community vieren, maar pak daarbij ook wat inhoud mee.”

Vandaag gaan we een mooie pride-look voor jou maken. En we gaan voor straight. Normaal gesproken heb je krullen? Wat doe je dan normaliter als je steil haar wil?

“Eerst wassen, dan strak uitkammen, dan met de föhn, dan nog wat stappen volgens mij nog een keer kammen en dan bestuiven en daarna met de tang erdoor. Daar ben ik heel lang mee bezig; het zijn best veel stappen om steil haar te krijgen.”

De Dyson Airstrait™

Met een goede tool gaat dat gemakkelijker. Maar we gaan eerst je haar wassen en daarna gaan we aan de slag met de Dyson Airstrait™ stijltang, waarmee je van nat naar droog kan steilen met alleen lucht. Zonder hete platen of hittebeschadiging, bij gebruik van nat-naar-droogmodus vs. ongestyled, onbehandeld haar. Als het haar nat is, is het gemakkelijker om het te stylen zonder extreme temperaturen te gebruiken. Door een optimaal warmteniveau en een gecontroleerde luchtstroom te gebruiken, heeft Dyson een manier gevonden om het haar te drogen en steil te maken met minder hitteschade. De Airstrait™ maakt gebruik van de Hyperdimium motor. Hij is klein maar krachtig en genereert de luchtstroom die nodig is om het haar tegelijkertijd te drogen en steil te maken. Hij heeft ook een intelligente warmteregeling om hitteschade te voorkomen en de natuurlijke glans van het haar te beschermen. Tot slot maakt de Airstrait geen gebruik van warmteplaten – in plaats daarvan heeft het een set platen die een nauwkeurige, schuine luchtstroom, onder hoge druk, produceert, waardoor het haar tegelijkertijd wordt gedroogd en steil wordt gemaakt.

Elio heeft krullend, dik haar dat veel tijd en stappen vergt om steil te krijgen, waardoor het haar wordt belast en kan beschadigen. Daarom is de Airstrait zo'n baanbrekend apparaat dat kan helpen zijn routine te minimaliseren en tegelijkertijd de gezondheid van zijn haar te behouden. De stijltang is ontworpen voor diverse haartypes, waarmee je een natuurlijk steil kapsel kunt creëren, terwijl je de sterke en gezonde look en feel van je haar kunt behouden.

Wat vind je?

“Echt mooi steil. Fijn dat het mijn haar niet beschadigt en het is nog zacht ook! Wel lekker, zo flowy de hele dag. 

Ja dat is what we want, toch? We willen toch een beetje dat Beyoncé-effect?”

Yes girl. Happy hair, happy pride.

Meer weten over de Dyson Airstrait™? Kijk op Dyson.nl of probeer het in een Dyson Demo Store of Demo Zone.

Powered by Labrador CMS