Steps

Er komt een musical met de liedjes van… Steps!

Leestijd: 1 min

De musical Mamma Mia viert alweer 25 jaar de grootste hits van ABBA. Dat smaakt naar meer, moeten de makers van Here and Now gedacht hebben, en verzonnen een musical met de hits van Steps. Nu zullen critici misschien zeggen dat Steps toch een beetje de Ali Express-versie is van ABBA, maar dat is flauw. Here and Now gaat op 9 november in première. Je moet er wel voor naar Birmingham…

In 1997 verscheen ‘5, 6, 7, 8’, de debuutsingle van Steps. In de jaren die volgden, scoorde het vijftal (twee zangers, drie zangeressen) hits met ‘Last Thing on My Mind’, ‘One for Sorrow’, de Bee Gees-cover ‘Tragedy’, ‘Better Best Forgotten’ en nog veel meer. In Nederland scoorden ze hun grootste hit met ‘Last Thing on My Mind’, dat de 13e positie behaalde in de Top 40.

waar gaat here and now over? 

Door de jaren heen kwam Steps verschillende keren opnieuw bij elkaar, al blijven de hits de laatste jaren uit. Nu staan ze opnieuw in de belangstelling, juist vanwege die oude hits. Er is namelijk een musical gemaakt met de hits van weleer, genaamd Here and Now. Deze is gebaseerd op het boek van Shaun Kitchener en geproduceerd door de band zelf, met hulp van Pete Waterman en Royo Entertainment.

De synopsis luidt als volgt: “Welkom bij de superstore Better Best Bargains aan zee, waar het vrijdagavond is, de sfeer goed is en iedereen danst in de gangpaden. Maar wanneer Caz ontdekt dat de schappen vol liggen met leugens en verraad, voelt de zomer van de liefde waar zij en haar vrienden van droomden plotseling als een tragedie. Hebben ze allemaal hun kans op een ‘happy ever after’ verloren? Of heeft de liefde andere plannen in petto?”

cast en crew 

Klinkt spannend! De musical wordt geregisseerd door Rachel Kavanaugh, met een choreografie van Olivier Award-winnaar Matt Cole en Matt Spencer Smith als supervisor. De cast is ook al bekend. Rebecca Lock speelt Caz, Hiba Elchikhe is Neeta, Sharlene Hector is Vel en Blake Patrick Anderson is Robbie.

Onlangs werd bekend dat River Medway, bekend van Drag Race UK, ook een rol te pakken heeft in Here and Now.

info en tickets 

De musical speelt van 9 tot en met 30 november in Birmingham. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Powered by Labrador CMS