Advertorial

Face & Value: alles over facelifts en ooglidcorrecties

Herstellen wat je ooit had? Dat kan

Gepubliceerd
Leestijd: < 1 min

Confronteert je spiegelbeeld je met een wel heel vermoeide versie van jezelf? Velthuis kliniek kan hier wat aan doen.

Moeder Natuur. Bless her, maar ze laat ook behoorlijk wat steken vallen. Een ervan: naarmate we ouder worden, verliest het gezicht aan volume. De schedel (!) krimpt en het onderhuids vetweefsel geeft minder support. Ook de huid zelf verslapt omdat er onder andere minder collageen wordt aangemaakt.

Doordat  de huid gaat hangen, verandert het gezicht. De blik wordt minder open en je krijgt vermoeide trekken. Past je uiterlijk daardoor niet bij de dynamische manier waarop je in het leven staat? Zit die vermoeide uitstraling privé, in je carrière of in het uitgaansleven in de weg? Wil je herstellen wat je ooit had? Velthuis kliniek biedt volop behandelingen die dat mogelijk maken. De Velthuis specialisten kunnen als geen ander beoordelen welke opties het beste aansluiten bij je wensen en voor jou het meest geschikt zijn. Je kunt daarbij rekenen op eerlijk advies.

Eye opener

Heeft je vermoeide uitdrukking te maken met overhangende oogleden, dan is dat te verhelpen met een vrij eenvoudige ingreep: de bovenooglidcorrectie. Die komt erop neer dat het teveel aan huid wordt weggehaald. De ingreep duurt een half uurtje en gebeurt onder een lokale verdoving. Je kunt dus gewoon een gesprek voeren terwijl je oogleden worden aangepakt. Vraag de behandelende plastisch chirurg naar zijn of haar mooiste vakantie en je hebt er na dat half uur een paar gouden vakantieadresjes bij.

Lang niet iedereen kiest voor een ooglidcorrectie om esthetische redenen.

Het litteken valt in de oogplooi, dus dat valt niet op. Bovendien vervaagt het met de jaren. Talloze mensen gingen je al voor.  De ooglidcorrectie is de meest uitgevoerde chirurgische behandeling, niet alleen bij Velthuis maar wereldwijd. Lang niet iedereen kiest overigens voor een ooglidcorrectie om esthetische redenen: een aanzienlijk aantal mensen kampt met hoofdpijn als gevolg van de vlezige draperie voor het oog. Is dat bij jou het geval, dan is er gerede kans dat de verzekering de ingreep vergoedt.

Vet pech

Is de oorzaak voor je afgepeigerde uitstraling juist dat gebied ónder je ogen, wallen dus, dan is ook daar wat aan te doen. Mits het om wallen gaat die zijn ontstaan voor vetophoping – vochtwallen is een ander verhaal.

Een wal heeft minder te maken met huidverslapping maar meer met je genen. Vaak zijn op jeugdfoto’s al lichte wallen te zien. De oorzaak is het uitpuilen van een beetje vet uit de oogkas. Door dit hoogteverschil ontstaat een slagschaduw die als een kring oogt. Bij een wal word je dus dubbel gestraft door de natuur. Maar als dit uitpuilende vet wordt weggehaald, dan verdwijnt met de wal ook de slagschaduw: hállo klare blik!

De tijd dat een facelift een zware medische ingreep was ligt echt achter ons.

Dat verwijderen kan middels een onderooglidcorrectie. Het vet wordt via een incisie vlak onder de wimperrand of via een de binnenkant van het onderooglid weggehaald. In het eerste geval is het litteken minimaal, in het tweede geval zie je al helemaal geen litteken.

Een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie is ook mogelijk. Winq’s Edwin Reinerie liet onlangs bij Velthuis kliniek ‘de gordijnen ophalen’. Volg zijn queeste naar een walloos bestaan in de video hieronder.

Lift nieuwe stijl  

Is het niet enkel het gebied rond je ogen maar werkt je hele gezicht niet bepaald energiek? Dan is een facelift een optie. Klinkt eng en bezorgt menigeen visioenen van de strakgetrokken gezichten van Siegfried en Roy of, nog erger, Mickey Rourke, maar dat is niet nodig. De tijd dat een facelift een zware medische ingreep was ligt echt achter ons.

Het doel van een moderne facelift is bij Velthuis kliniek niet ‘perfectie’ of om een ander mens van je te maken, maar het bewerkstelligen van een zichtbare verbetering en verjonging van je gezicht. Omdat het effect natuurlijker is dan ooit, zit de facelift de laatste jaren enorm in de eh… lift.

Fundament

Bij een facelift worden de huid en het onderliggende spierweefsel strakker getrokken, waardoor je kaak en hals weer hun contouren terugkrijgen. Tijdens de behandeling wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). Deze SMAS-laag is eigenlijk het fundament van het gezicht en heeft veel meer stevigheid dan de huid zelf.

Hoe lang een facelift aanhoudt, hangt af van je levensstijl.

Vervolgens wordt de SMAS-laag gelift. De huid gaat vanzelf mee, en zo bereik je het beoogde effect. Als laatste wordt de hoeveelheid overtollige huid verwijderd en wordt de huid spanningsloos gehecht. Dit is belangrijk om een litteken te krijgen dat zo min mogelijk zichtbaar is en – een speerpunt bij elke Velthuis behandeling – een natuurlijk resultaat te garanderen.

Kaaklijn

De ingreep duurt anderhalf tot twee uur, en wordt meestal onder een roesje gedaan. Je voelt dus geen pijn en blijft zelfstandig ademen. Narcose is overigens ook een optie. Een facelift kan alleen gedaan worden als de huid echt behoorlijk is verslapt.

Overweeg je een lift omdat je je kaaklijn wil verstrakken? Als de oorzaak huidverslapping is, dan is een lift de enige oplossing. Wordt de afname van de contouren van de kaak echter veroorzaakt door vetweefsel, dan is liposuctie de remedie.

Midden veertig

Hoelang het effect van een facelift aanhoudt, hangt af van je levensstijl (lees: partymode), je huidtype en – daar zijn ze weer – je genen. Als je een goede huidkwaliteit hebt, geen hardcore zonaanbidder bent en niet rookt, dan is de kans groot dat één facelift, vanaf ongeveer je 50e levensjaar, afdoende is.

Als je relatief vroeg aan een facelift begint, dus nog voor de rimpels en verzakkingen duidelijk zichtbaar beginnen te worden, zijn er nogal wat voordelen. De ingreep hoeft niet zo uitgebreid en dus impactvol te zijn en de structurele verbetering van je gezicht heeft een langdurig resultaat.

Kortom: regeren is vooruitzien – zeker als het om je uiterlijk gaat.

Meer weten of een intakegesprek inplannen? Ga naar de website van Velthuis kliniek of bel met 088-7785201. Velthuis kliniek heeft acht vestigingen door heel Nederland.

Powered by Labrador CMS