Fellow Travelers

Fellow Travelers: Matt Bomer en Jonathan Bailey aangemoedigd ‘zo ver mogelijk te gaan’ met seksscènes

Leestijd: 1 min

Matt Bomer heeft in een interview verteld hoe de expliciete seksscènes tussen hem en Jonathan Bailey in Fellow Travelers tot stand zijn gekomen. “Ze moedigden ons aan om te kijken hoe ver we durfden te gaan. Er waren geen beperkingen en dat voelde heel bevrijdend.”

In oktober verscheen de serie Fellow Travelers op SkyShowtime, een veel geprezen historisch drama over de explosieve romance van Tim Laughlin (een rol van Jonathan Bailey) en Hawkins Fuller (gespeeld door Matt Bomer), twee totaal verschillende mannen die elkaar moeten in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Te zien was hoe hun relatie zich ontwikkelde tegen de achtergrond van het McCarthy-tijdperk, waarin homoseksualiteit verboden was, via de grenzenloze jaren zestig en de hedonistische jaren zeventig naar de hiv- en aidscrisis in de jaren tachtig.

expliciete seksscènes

De serie is voor een Emmy genomineerd vanwege de acteerprestaties, maar trok ook de aandacht vanwege de expliciete seksscènes. Op het ene moment werd er flink aan elkaars tenen gezogen, er waren trio’s en intense cruisemomenten. Zo’n beetje alle verschillende facetten van seks tussen mannen kwamen aan bod.

In een recent interview in de podcast The Awardist van Entertainment Weekly gaf Matt Bomer inzicht over de seksscènes in Fellow Travelers. Hij vertelde dat Showtime en het productiebedrijf van de serie, Freemantle, hem en Bailey aanmoedigden om grenzen te verleggen.

geen beperkingen 

“Vanaf het begin lieten ze ons weten dat er geen beperkingen waren, maar dat we juist alle vrijheid kregen. Ze zeiden: ga verder, maak jezelf belachelijk of probeer ons bang te maken. Probeer te kijken hoever je kunt gaan. Het voelde als een soort toestemming die doorsijpelde naar het andere acteerwerk op de set. Dat werkte bevrijdend, omdat die toestemming kwam van de mensen die aan de touwtjes trekken bij de zender en dat soort beslissingen konden nemen.”

Powered by Labrador CMS