Formule 1-coureur Ralf Schumacher uit de kast: “De juiste partner is het mooiste in het leven”

Leestijd: 1 min

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft zondag een bericht op Instagram geplaatst dat hij een nieuwe geliefde heeft. De Duitser is de tweede grote naam in de Formule 1 die openlijk uitkomt voor zijn relatie met een man. De jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zou al twee jaar samen zijn met zijn partner.

“Het mooiste in het leven is wanneer je de juiste partner aan je zijde hebt, met wie je alles kunt delen.” Dat schreef Ralf Schumacher afgelopen zondag bij een fotobericht op Instagram, waarop hij te zien is met zijn partner. Met deze coming-out is hij de eerste coureur op dit niveau die openbaar maakt dat hij een relatie heeft met een man. De Telegraaf meldt dat ze volgens het Duitse magazine Bild al twee jaar samen zijn.

bekend gezicht 

Ralf Schumacher is de jongere broer van Michael Schumacher, die zeven keer wereldkampioen werd. Ralf zelf is een bekend gezicht in de Formule 1-wereld. Hij reed 180 Grand Prixs, won er zes en is tegenwoordig regelmatig aanwezig als analist, voor de Duitse zender Sky.

Schumacher (49) was van veertien jaar getrouwd met een vrouw, Cora Schumacher, waarvan hij scheidde in 2015. In 2001 kregen ze samen een zoon, die inmiddels ook coureur is. 

een van de weinigen 

Met zijn coming-out is Schumacher een van de weinigen in de Formule 1-wereld. De Britse coureur Mike Beuttler, die begin jaren ’70 actief was, is de enige andere bekende autosporter die openlijk gay is.

Powered by Labrador CMS