Envy Peru

Foto’s: Envy Peru betreedt Verenigde Naties in New York, als een van de eerste dragqueens ooit

Leestijd: 1 min

De Nederlandse drag queen Envy Peru, bekend van Make Up Your Mind en winnares van Drag Race Holland, betreedt als één van de eerste drag queens ooit de Verenigde Naties (VN). “Drag is een vorm van zelfexpressie en politiek activisme dat bijdraagt aan diversiteit en inclusiviteit en het concept: leave no one behind” aldus Envy Peru.

Envy Peru woont de 2024 High Level Political Forum (HLPF) bij, een politiek evenement waar wereldleiders spreken over de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

queer future of care

Als onderdeel van haar aanwezigheid in New York host Envy Peru het evenement a Queer Future of Care. Samen met activisten uit o.a. Armenië, Kenia, Namibië, Nepal, Oeganda, en Zimbabwe delen zij verhalen uit hun leven en dromen zij over een inclusieve toekomst. 

Dit evenement is georganiseerd door COC Nederland, UNWoman, UNDP en de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de VN.

prachtige mogelijkheid om stem te laten horen 

“Ik ben ontzettend trots als Peruaans/Nederlandse queen dat ik op wereldniveau mag spreken over mijn leven en hoe ik de toekomst voor me zie als onderdeel van de lhbtiqa+ community. Wereldwijd zijn er te veel plekken waar queer zijn verboden is en soms zelfs gecriminaliseerd wordt. Dat vind ik in het jaar 2024 schrikbarend. Dat ik als één van de eerste queens ben die de Verenigde Naties mag betreden is een ontzettende eer en een hoogtepunt uit mijn carrière. Dit is een prachtige mogelijkheid om mijn stem te laten horen", aldus Envy Peru.

 Bekijk hier de foto's.

Envy Peru
Powered by Labrador CMS