Grindr

Grindr test AI-tool om gebruikers een betere match te helpen vinden

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Dating-app Grindr is begonnen met het inzetten van AI om op maat gemaakte suggesties te doen voor een match. De functie wordt momenteel getest door een kleine groep vaste gebruikers, om het in 2027 uit te rollen naar alle 14 miljoen Grindr-gebruikers.

Met een zogeheten ‘wingman’ wil Grindr de matches van elke gebruiker bijhouden en op maat gemaakte suggesties doen op basis van de gesprekken die gebruikers met elkaar voeren. Deze AI-bots kunnen met elkaar ‘praten’ om op die manier gebruikers aan elkaar te koppelen.

14 miljoen gebruikers 

De functie wordt momenteel getest door een kleine groep vaste gebruikers. Naar verwachting zal het testpanel tegen het einde van het jaar zijn gegroeid tot duizend gebruikers en tegen het einde van 2025 moeten dit er tienduizend zijn. Grindr wil dat uiteindelijk alle 14 miljoen gebruikers in 2027 aan de hand van de AI-tool tot betere matches zullen komen.

Grindr-directeur George Arison vertelt aan The Wall Steet Journal: “Ik heb altijd al gedacht dat AI een belangrijke speler zou worden. Toen we zagen waar AI naar toe ging, realiseerde ik me dat veel van onze nieuwe mogelijkheden daadwerkelijk met behulp van AI kunnen worden toegepast.”

zorgen om privacy 

Er zijn wel zorgen over de nieuwe ontwikkelingen, met name over de privacyrisico’s die AI met zich mee kan brengen. Zo zou iemand onbedoeld als queer kunnen worden bekendgemaakt in een situatie die niet veilig is.

De reputatie van Grindr geeft ook reden tot bezorgdheid, aangezien de locaties van gebruikers in het verleden werden verzameld en verkocht via de advertentienetwerken van de dating-app.

empathische ai-technologie 

Desondansk wil Arison Grindr’s eigen gebruikersgegevens inzetten om het model te trainen, zodat er – zoals hij het noemt – ‘empathische AI-technologie’ ontstaat. “Eenzaamheid en depressie zijn een heel groot probleem binnen onze community”, zegt Arison. “Met AI kunnen we van Grindr een plek maken waar gebruikers openlijk over hun gevoelens praten.”

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS