Benedict Bridgerton

Het vierde seizoen van Bridgerton gaat over Benedict – hoe queer is dat?

Bekijk hier de nieuwe teaser

Leestijd: 1 min

Hoe queer wordt het nieuwe seizoen van Bridgerton? Dat kon weleens heel leuk gaan worden, nu bekend is dat Benedict Bridgertons liefdesleven centraal komt te staan in seizoen nummer vier. Netflix heeft een korte teaser uitgebracht – waarin overigens niets is te zien over een vervolg op Benedicts... SPOILER ALERT!

Dinsdag heeft Netflix bekendgemaakt dat het vierde seizoen van Bridgerton draait om het liefdesleven van de tweede zoon uit het gezin, Benedict Bridgerton (gespeeld door Luke Thompson). Eerder was al te zien dat hij niet zo geïnteresseerd is in vastigheid, al eens oppervlakkige interesse toonde in een kunstenaar met wie hij samen schilderde en een beetje de Bohémien is van de familie.

love triangle

In seizoen drie kwam daar een liefdesverhouding bij met Lady Tilley Arnold (een rol van Hannah New), die al snel een derde persoon in hun nabijheid uitnodigde in de vorm van Tilly’s vriend Paul Suarez (Lucas Aurelio). Al snel ging het er hitsig aan toe tussen de drie, met een paar intieme bedscènes en een hartstochtelijk zoenende Paul en Benedict.

Of deze queer verhaallijn een vervolg krijgt? Wie weet, maar degenen die de boeken hebben gelezen weten al dat Benedict in seizoen vier tijdens een gemaskerd bal de ‘Lady in Silver’ ontmoet. 

groots en meeslepend

Showrunner Jess Brownell zegt alvast dat ze ‘erg enthousiast is’ om het verhaal van Benedict te vertellen. “Hij is iemand die graag zijn zinnen verzet en groots en meeslepend wil leven, zeker voor dat hij zich eenmaal settelt. Dat belooft nog heel wat, maar ik zal daar nu nog niets over zeggen…”

Bekijk hier de teaser van seizoen vier van Bridgerton.

Powered by Labrador CMS