Hof: ontslag docentassistent na homofobe uitspraken terecht

Een docentassistent aan het Insula College in Dordrecht is ontslagen na uitspraken over zijn afkeer van homoseksualiteit, die hij deelde met leerlingen.

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat het ontslag terecht was, gezien de noodzaak van een veilige schoolomgeving voor alle leerlingen.

De docentassistent had extreme uitspraken gedaan zoals het bestempelen van homoseksualiteit als 'een gruwel in de ogen van God' en had een spuugbeweging gemaakt naar een regenboogvlag. De werkgever, het Insula College, probeerde in gesprekken met de werknemer duidelijk te maken dat zijn gedrag onacceptabel was en niet paste bij de pedagogisch verantwoorde en respectvolle omgang die van een docentassistent verwacht wordt. Toch bleef de man vasthouden aan zijn standpunten, die volgens hem gebaseerd waren op 'Gods Woord'. Uiteindelijk leidde dit tot zijn ontslag, een beslissing die eerder ook door de kantonrechter als terecht werd beschouwd. Wel kreeg de man een transitievergoeding.

Het gerechtshof in Den Haag moest eraan te pas komen om te benadrukken dat scholen een veilige haven moeten zijn voor iedereen, ongeacht wie je liefhebt.

Powered by Labrador CMS