Vattenfall Pride

Hoogste bouwwerk van Amsterdam gehuld in regenboogkleuren: 175 meter hoge Pride-viering

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

De 175 meter hoge schoorsteen van de voormalige Hemwegcentrale staat elke nacht te schitteren in de kleuren van de regenboog. Tot en met 4 augustus verlicht Vattenfall dit hoogste bouwwerk van Amsterdam, om een steentje bij te dragen aan Pride. 

Hiermee wil Vattenfall zijn betrokkenheid en inclusiviteit demonstreren, onder het motto ‘Celebrating together fort he freedom to be me’. De schoorsteen in het Westelijk Havengebied, het hoogste bouwwerk van Amsterdam, wordt daarnaast met lasers voorzien van drie Sint Andreas Kruizen, hét symbool van de stad Amsterdam. Vattenfall, als sponsor van Pride Amsterdam, benadrukt met deze actie het belang van acceptatie en zichtbaarheid van de lhbtiq+-gemeenschap.

wolkenfabriek verdwijnt

Dit jaar is het overigens de laatste keer dat Vattenfall de kans heeft het hoogste gebouw van de stad in regenboogkleuren te verlichten. De iconische schoorsteen, in de Amsterdamse volksmond liefkozend ‘de wolkenfabriek’ genoemd, wordt namelijk als onderdeel van de voormalige Hemweg 8-centrale afgebroken. In 2025 verwacht Vattenfall te starten met de sloop van de schoorsteen. Na 2026 wordt het terrein daarna verder ontwikkeld tot een duurzame energiehub.

diversiteit en inclusie 

Vattenfall vindt diversiteit en inclusie een onmisbaar onderdeel van de bedrijfscultuur. Het organiseert daarom intern het hele jaar door diverse activiteiten. Niet alleen op het gebied van lhbtiq+-acceptatie, maar ook rond momenten als 150 jaar Keti Koti en de ramadan. Ook vindt jaarlijks in mei in alle landen waar Vattenfall actief is de interne Diversity Month plaats. Als sponsor van Pride Amsterdam vaart het bedrijf dit jaar ook weer mee tijdens de Canal Pride en neemt het deel aan Pride Park. Kijk op de website voor meer informatie over Vattenfall, diversiteit en inclusie.

Powered by Labrador CMS