Thailand

Huwelijksgelijkheid in Thailand: koning keurt wet goed

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Vanaf 22 januari2025 geldt huwelijksgelijkheid voor iedereen in Thailand. De koning heeft de wet goedgekeurd, waardoor deze over 120 dagen in werking treedt. Hiermee is Thailand het eerste land in Zuidoost-Azië dat deze stap neemt. In heel Azië gingen Nepal en Taiwan Thailand al voor.

In juni stemde het Thaise parlement voor de wet. De koninklijke goedkeuring verscheen afgelopen dinsdag in de officiële koninklijke krant. Dit betekent dat de wet over 120 dagen in werking treedt, op 22 januari 2025.

dezelfde rechten 

Vorig jaar liet vicepremier Somsak Thepsuthin weten dat de wet getrouwde mensen van hetzelfde geslacht dezelfde rechten, verantwoordelijkheden en familiestatus geven zoals die gelden binnen het huwelijk tussen man en vrouw, in al zijn aspecten.

onzichtbaar 

Thailand is een land dat veel lhbtiq+-toeristen aantrekt. Ook zijn er Pride-evenementen. Maar toch zijn lhbtiq+-personen onzichtbaar in de maatschappij, zegt parlementslid Tunyawaj Kamolwongwat, die het wetsvoorstel voor huwelijksgelijkheid heeft ingediend. De wetswijziging zal hier mogelijk verandering in brengen.

Bron: De Volkskrant

Powered by Labrador CMS