Irwan Nawaz is Mr. Gay Belgium 2024

Imran Nawaz is de nieuwe Mister Gay Belgium

Hij zet zich in voor lhbtiq+-personen en religie

Leestijd: 1 min

De 35-jarige leerkracht Imran Nawaz is zaterdagavond in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2024. Nawaz zette zich tijdens zijn campagne in voor het thema lhbtiq+-personen en religie. Tim Lengeler (l) uit Asse en Jonathan Tilburghs (r) uit Antwerpen belandden op een tweede en derde plaats.

De 35-jarige Imran Nawaz woont in het Kempense Rijkevorsel maar is afkomstig uit het Limburgse Hasselt. Hij werd zaterdagavond in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2024, waarbij ze al tien edities op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische lhbtiq+ gemeenschap.

spetterende finale

Tijdens een spetterende finale lieten de kandidaten het beste van zichzelf zien in een reeks defilés, interviews, debatten en optredens. Het programma omvatte muzikale acts van onder meer Linda Mertens (Milk Inc.), Arno Louwette, Janey Jacké (finalist van RuPaul’s Drag Race), en Trinxx. 

Naast het entertainment was er ook ruimte voor diepgaande gesprekken over lhbtiq+-thema’s, kunst met een boodschap en discussies over de stappen die nog gezet moeten worden om een meer tolerante en diverse samenleving te realiseren.

jury

De jury, bestaande uit onder anderen James Cooke, Linda Mertens, Lynn Van Den Broeck, Kelly Pfaff, Daan Alferink, Wim Willaert, Celine Van Ouytsel, Jean Janssens, Geert Van Rampelberg, Caroline Maes, Riadh Bahri en Mr. Gay Europe Tim Küsters, prees Nawaz voor zijn spontane uitstraling, doelgerichte lhbtiq+-campagne en sterke prestatie tijdens de vragenronde. 

De nieuwe Mr. Gay Belgium werd officieel bekendgemaakt door de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever.

religie

Nawaz zette zich tijdens zijn campagne in voor het thema lhbtiq+-personen en religie. Als gelovige en afkomstig uit een religieus gezin, wil hij dit onderwerp vooral op scholen beter bespreekbaar maken. Nawaz wil tijdens zijn regeerperiode ook actief in dialoog treden met diverse geestelijke leiders, met als doel bruggen te bouwen tussen verschillende geloofsgemeenschappen.

Nawaz ziet deze ontmoetingen als cruciaal voor het bevorderen van wederzijds begrip. Een belangrijk moment binnen deze inspanningen hoopt hij te realiseren in september, wanneer hij de mogelijkheid wil aangrijpen om Paus Franciscus persoonlijk te ontmoeten. Deze ontmoeting zou een belangrijke stap zijn in zijn streven naar internationale samenwerking en interreligieuze harmonie.

runners-up

Tim Lengeler (35) uit Asse (hierboven links op de foto) en Jonathan Tilburghs (34) uit Antwerpen (rechts), belandden op een tweede en derde plaats. Imran Nawaz krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe en World-verkiezingen.

Powered by Labrador CMS