interview

Janey

Janey Festival viert de vrouw, in elke vorm 

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

 Lang waren er geen grote feesten voor vrouwen die op vrouwen vallen. In 2017 sprong Janey in dat gat en onder die naam zijn er feesten in het hele land. Op 7 september pakt Janey écht uit, met het eerste festival. Janey vertelt aan Winq over het festival: “Wij vieren op 7 september de vrouw, in elke vorm.”

Janey is een vrouwenfeest en organiseert sinds 2017 grote feesten voor vrouwen die op vrouwen vallen. Er waren destijds maar enkele uitgaansgelegenheden specifiek voor queer vrouwen, waarna Janey is ontstaan. Janey biedt vrouwen een plek waar zij zichzelf mogen zijn en kunnen feesten in een gezellige, veilige sfeer.

Inmiddels organiseert Janey feesten door het hele land, in de grootste clubs. Dit jaar pakt de organisatie groots uit met het geven van het eerste festival, op 7 september. Winq sprak Janey: “Wij vieren op 7 september de vrouw, in elke vorm.”

Hoe is het idee voor Janey ontstaan?

“Janey is ontstaan uit de behoefte aan een veilige en inclusieve ruimte voor vrouwen die op vrouwen vallen. Wij merkten in 2017 dat er weinig uitgaansgelegenheden waren waar deze groep zich echt thuis kon voelen.” 

Janey Festival

Voor wie zijn de feesten van Janey bestemd?

“De feesten van Janey zijn specifiek bedoeld voor vrouwen die op vrouwen vallen. Het is een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, feesten en een connectie kunnen maken in een veilige en positieve omgeving.” 

Wat zijn in jouw ogen de hoogtepunten tot nu toe?

“Een van de grootste hoogtepunten was het eerste Janey-feest, dat met 1.200 bezoekers een groot succes werd. Het was helemaal ontploft! Ook het feit dat Janey inmiddels in grote clubs als Bitterzoet, Tivoli en Paradiso een event heeft kunnen organiseren, en zelfs meerdere keren een podium heeft mogen hosten op Milkshake, zijn indrukwekkende mijlpalen. Naast Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen en Tilburg komen er steeds meer steden bij waar wij geweldige Janey-edities zullen houden!” 

Janey Festival

Voor het Janey Festival op 7 september pakken jullie flink uit. Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten? 

“Het Janey Festival belooft een divers en inclusief feest te worden, met verschillende stages en muziekgenres. De focus ligt op het publiek zelf, waarbij vrouwen centraal staan. Het is een plek om te dansen, feesten en connectie te maken met elkaar. Tipje van de sluier is niet nodig want de line-up is al grotendeels compleet! Maar er zullen naast geweldige DJ's ook veel performers op het podium schitteren.”

informatie en tickets

Janey Festival
Locatie: Thuishaven terrein in Amsterdam
Datum: Zaterdag 7 september
Tijd: 13:00 - 23:00 uur
Tickets: zijn hier verkrijgbaar
Tip: Bekijk de website van Janey en volg het Instagram-account van Janey voor de meest recente informatie over het festival en andere evenementen.

Powered by Labrador CMS