pillow talk

Janey Jacké: “Dat ik aan drag doe heeft zeker invloed gehad op mijn liefdesleven”

Dragperformer Janey Jacké vertelt over haar (gebrekkige) seksuele voorlichting en wat haar helpt bij een geil en gelukkig seksleven.

“In groep 7 werd er een ballonnetje op het bord getekend met het woord ‘seks’ erin. We mochten allemaal een streepje trekken en opschrijven wat we erover wisten of wilden weten. Een van mijn klasgenoten schreef: ‘Hoe gaat homoseks?’. De leraar stamelde iets over dat mannen ook van elkaar kunnen houden, maar je voelde dat daar een blokkade zat. Zelf had ik vooral graag willen leren dat er ook liefde bestaat voor mannen die op mannen vallen.”

Janey vs. Justin

“Dat ik aan drag doe heeft zeker invloed gehad op mijn liefdesleven. Ik merkte dat mensen anders met mij omgingen als Janey dan wanneer ik ergens als Justin verscheen. Vroeger vertelde ik mannen pas na een paar dates dat ik een drag alter ego heb; ik was bang voor hun reactie. Inmiddels ben ik zeer toegewijd aan de kunst, dus delen van mij – mijn acrylnagels, mijn geschoren wenkbrauwen – verwijzen altijd naar Janey. Mijn huidige vriend waardeert dat juist, gaat er soms misschien zelfs hard op. Daardoor kan ik me ook helemaal laten gaan.”

Lol met lust

“Hoe een plezierig seksleven er voor mij uitziet? Anaal. Hahaha. Voor mij zit ’m dat vooral in durven doen, durven ontdekken. In spontaniteit, seks op gekke plekken. Bij mijn huidige partner kan ik helemaal mezelf zijn. We hebben een hoop lol met elkaar, leren steeds meer waar de ander van geniet en spelen daarop in. Dat creëert zo’n veilig gevoel.”

Beloning

“Ik heb me altijd goed beschermd tijdens en rondom de seks. Momenteel heb ik een monogame relatie, dus zijn veel dingen niet meer nodig, maar daarvoor gebruikte ik PrEP en condooms en ging ik elke drie tot zes maanden naar de soapoli. Ik merkte dat er veel schaamte was over het testen en het eventueel oplopen van een soa. Nergens voor nodig. Je zou eerder een beloning moeten krijgen als je je regelmatig laat testen.”

Fop je zintuigen 

“Een tweetal sekstips die ik graag wil delen: de cockring is niet leeftijdsgebonden, trust and believe. En een leuke ontdekkingstip: fop je zintuigen, bijvoorbeeld door seks te hebben in een donkere ruimte of met een blinddoek. Door bepaalde zintuigen weg te nemen, ervaar je dingen anders. Zo leer je dat je hoofd en je lijf niet altijd helemaal hetzelfde werken.”

Durex logo banner

De verhalen op deze pagina's maken deel uit van de campagne Your Sex, Your Way van Durex. Ga voor meer inclusieve seksuele voorlichting en persoonlijke verhalen naar durex.nl/your-sex-your-way

Powered by Labrador CMS