Kit Conner in Heartstopper

Kit Connor: “Seksscènes in Heartstopper duurden ongeveer zeven uur om te filmen”

Het derde seizoen verschijnt op 3 oktober op Netflix

Leestijd: 1 min

Het nieuwe seizoen van Heartstopper verschijnt op 3 oktober op Netflix. Hierin is te zien hoe de relatie tussen Nick en Charlie zich verder verdiept. Acteur Kit Connor heeft alvast onthuld dat het er pikant aan toegaat. “In seizoen één hielden we alleen elkaars hand vast. En nu doen we heuse seksscènes.”

Het is bekend dat Heartstopper-fans ieder klein nieuwsfeitje aangrijpen om er flink over te speculeren. Zo maakte Netflix onlangs de titels bekend van de afleveringen van het derde seizoen. Bedenker Alice Oseman vertelde bovendien dat Nick en Charlie ouder worden en op weg naar hun volwassenheid en steeds meer over zichzelf leren. En daar hoort ook seks bij, vertelt acteur Kit Connor nu in een nieuw interview met Sunday Times.

intieme scènes

De twintigjarige acteur onthulde dat de relatie van zijn personage Nick en zijn vriend Charlie (een rol van Joe Locke) zich verder verdiept. Hij zei dat hij goed bevriend is geraakt met Locke, wat het een stuk gemakkelijker maakte bij het spelen van intieme scènes.

“We hebben telkens kleine stapjes gezet”, vertelt Connor. “In seizoen één was de intimiteitscoördinator er om ervoor te zorgen dat we ons op ons gemak voelden bij een scène waarin we elkaars hand vasthouden. En nu doen we seksscènes.

tijdrovend proces

Het filmen van deze intiemere scènes was een tijdrovend proces. "We hebben er veel beelden voor geschoten", onhult Connor. "Daar is niet veel in de show terechtgekomen. Maar het duurde ongeveer zeven uur om de seksscènes te filmen!"

Eerder al vertelde Joe Locke aan Variety dat de serie een meer volwassen toon aanslaat. Hij zei dat de tweede helft van het nieuwe seizoen ‘helemaal over seks gaat’. “Het is alsof we weer in seizoen één zitten met de allereerste kusscène. Kit en ik voelen ons zo op ons gemak bij elkaar, maar het is nog steeds kwetsbaar om te doen.”

Powered by Labrador CMS