Drag is Art

Kom naar het Voorlees- en Schminkevent in Hilversum, waar dragqueens centraal staan

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Aanstaande zaterdag 24 augustus lezen dragqueens kinderen voor in Bibliotheek Hilversum, en genieten ze samen van prachtige kleding, schmink en kleurrijke verhalen. Helaas roept dit evenement ook weerstand op, dus roept de organisatie iedereen op om samen op te staan voor een inclusieve samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn.

Op zaterdag 24 augustus organiseert Stichting Gooi en Vecht Inclusief in samenwerking met de bibliotheek een bijzonder voorlees- en schminkevent tijdens Open035. Dit evenement, waarin dragqueens centraal staan, is bedoeld om kinderen te laten genieten van prachtige kleding, kleurrijke verhalen en een unieke ervaring die diversiteit en inclusie viert.

weerstand

Helaas heeft dit initiatief ook weerstand opgeroepen bij een groep mensen die dragqueens als aanstootgevend beschouwen. Dit heeft de organisatie diep geraakt. Stichting Gooi en Vecht Inclusief staat voor vrijheid, tolerantie en het recht van ieder individu om zichzelf te zijn.

 In een persbericht schrijven ze: “We zijn boos over de bekrompen houding die ons land soms nog vertoont, boos dat een vrolijk kinderfeestje negatief wordt belicht, en boos dat er nog steeds mensen zijn die geloven dat genderidentiteit of geaardheid iets is om bang voor te zijn.

pride month

Om ons standpunt kracht bij te zetten en solidariteit te tonen met de lgbtqia+ gemeenschap, kondigen we met trots aan dat oktober Pride Month zal zijn in het Gooi. Deze maand zullen we diverse activiteiten organiseren om inclusie, liefde en diversiteit te vieren.

Het hoogtepunt van de maand is de Pride Walk op 19 oktober, waar we samen met onze gemeenschap een krachtig protest zullen laten zien tegen vooroordelen en discriminatie.”

meer informatie

De organisatie nodigt iedereen uit om op 24 augustus van 13:00 tot 15:00 uur deel te nemen aan het voorlees- en schminkevent tijdens Open035, en om in oktober samen Pride Month te vieren in het Gooi.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Gooi en Vecht Inclusief en op de website van Bibliotheek Hilversum.

Powered by Labrador CMS