Lady Gaga

Lady Gaga: “Ik heb transgender geruchten nooit ontkend zodat trans kinderen zich niet zouden schamen”

Leestijd: 1 min

Aan het begin van haar carrière ging er een gerucht rond over Lady Gaga: ze zou een transgender vrouw zijn. Daar is de zangeres nooit tegenin gegaan. Nu laat ze weten dat ze dit niet deed omdat ze niet wilde dat trans kinderen zich zouden schamen voor wie ze zijn.

Lady Gaga verscheen onlangs in What’s Next? The Future with Bill Gates, een Netflix-programma waarin voormalig Microsoft-topman Bill Gates ingaat op urgente wereldproblemen en hoe je met de allernieuwste technologieën de wereld kunt veranderen. Hierin sprak de zangeres voor het eerst over de geruchten uit 2011 dat ze een transgender vrouw zou zijn.

grapjes 

Die geruchten bereikten destijds een hoogtepunt toen 60 Minutes-presentator Anderson Cooper aan Lady Gaga vroeg: “Er gaat een gerucht dat je een mannelijk aanhangsel had, dat je een hermafrodiet was. Gisteravond maakte je er grapjes over op het podium. Veel artiesten zouden meteen een verklaring afleggen waarin ze zeggen dat dit absoluut niet waar is. Maar jij kunt erom lachen.”

Hierop antwoordde Lady Gaga: “Waarom zou ik in godsnaam mijn tijd verspillen en een persbericht uitbrengen over de vraag of ik wel of geen penis heb? Mijn fans kan het niets schelen, en mij ook niet.”

geen slachtoffer 

Dertien jaar later blikt Gaga terug op haar vroege carrière: “Ik reisde de hele wereld over voor tournees en om mijn platen te promoten. In bijna elk interview dat ik gaf, vroegen ze naar die geruchten, en wat ik daarover te zeggen had. De reden waarom ik die vraag nooit heb beantwoord, is dat ik me geen slachtoffer voelde van die leugen en dacht: stel je voor dat een kind hetzelfde overkomt en ziet dat een publiek figuur als ik zich daarvoor zou schamen?”

Lady Gaga is al jarenlang steun en toeverlaat van de lhbtiq+-gemeenschap en een fervent voorvechter van trans rechten. Eerder dit jaar sprak ze met singer-songwriter Dylan Mulvaney en veroordeelde ze het pestgedrag waarmee deze trans artiest te maken kreeg.

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS