Lady Gaga

Lady Gaga komt na vijf jaar met nieuw soloalbum – al moeten de fans nog wachten tot februari 2025

Leestijd: 1 min

Deze week ging de film Joker: Folie à Deux in première op het filmfestival in Venetië, met daarin Lady Gaga als Harley Quinn. Of het een met het ander te maken heeft, weten we niet, maar de zangeres greep de gelegenheid aan om haar zevende studiosoloalbum aan te kondigen. In februari 2025 is het zover.

Tegen de tijd dat LG7 – zoals de Gaga-fans het project al enige tijd noemen – uitkomt, is het bijna vijf jaar geleden dat Chromatica uitkwam, haar zesde album met daarop ‘Rain on Me’, het hitduet met Ariana Grande.

pandemie, acteren, duetten 

Sinds die tijd heeft Lady Gaga net als de rest van de wereld een pandemie doorstaan. Ook speelde ze Patrizia Reggiani in de film House of Gucci en Harley Quinn in Joker: Folie à Deux, die binnenkort te zien is in de bioscopen. Tot slot nam Lady Gaga in 2021 een tweede duettenalbum op met Tony Bennett, Love for Sale. Maar een compleet nieuw album met nieuw solowerk? Dat laat al enige tijd op zich wachten.

Maar nu is er nieuws. Op haar zevende album dat in februari 2025 verschijnt, keert Lady Gaga terug naar haar pop roots. Dat is een idee van haar verloofde, de zakenman Michael Polansky, zo vertelden zij en Polansky aan Vogue Magazine. “Tijdens de Chromatica-tour zag ik een vuur in haar;”, vertelt Polansky. “ik wilde haar helpen dat vuur altijd levend te houden en gewoon muziek te maken waar ze blij van wordt."

intens en verontrustend

Heel veel meer is er nog niet bekend over het nieuwe album. Volgens Vogue is een van de track van de plaat ‘intens en onheilspellend’ en ‘een old school Gaga-knaller, verontrustend maar ook opgewekt.” 

Zelf zegt Lady Gaga over het album in dezelfde Vogue: “Er is veel pijn verbonden aan dit avontuur… en als ik die pijn ga verkennen, kan dat een andere kant van mijn kunstenaarschap naar boven brengen.”

Dat klinkt inderdaad vrij intens en verontrustend. We zijn benieuwd!

Powered by Labrador CMS