Cher

Lekkere muziek: de leukste medleys uit The Cher Show

Leestijd: 2 min

In de jaren zeventig was je pas écht groot als je te gast was geweest in The Cher Show. In het variétéprogramma zong ze de sterren van de hemel met de sterren van toen. We hebben een paar leuke medleys voor je op een rijtje gezet: met Tina Turner zong Cher de hits van de Beatles en Bette Midler was uitgenodigd voor een ‘Trashy Ladies Medley’. Maar er is meer moois te beleven…

‘the beatles medley’

Ook toen het in de jaren zeventig wat minder ging met Tina Turner, bleef Cher haar welkom heten in haar variétéprogramma The Cher Show. Hier zien we hoe ze samen een enorme lading hits van de Beatles doornemen, met als hoogtepunt de vertolking van ‘Yellow Submarine’ waarbij een van de dansers daadwerkelijk opkomt in een onderzeeër. Ook mooi: Tina Turner zingt ‘Help’ in een trage versie, iets wat ze in de jaren tachtig nogmaals deed met een studiocover van de track, maar dan helemaal als ballad à la Joe Cocker. De derde zangeres die meedoet is Kate Smith, die destijds bekendstond als ‘The First Lady of Radio’.

‘the rolling stones medley’

Zou al dat rood een ode zijn aan de bekende platenhoes met die tong van de Rolling Stones? Of doet Cher hier eigenlijk meer denken aan Ziggy Stardust en was een David Bowie-medley eerder op z’n plaats geweest? Ze vlamt in ieder geval van het scherm, terwijl ze ‘It’s Only Rock ’n Roll (But I Like It)’, ‘Under My Thumb’, ‘Ruby Tuesday’ en ‘Jumpin’ Jack Flash’ zingt.

‘trashy ladies medley’

Bette Midler brak jaren geleden door met haar optredens in gay sauna’s, maar in 1975 was ze nog even trashy. Voor The Cher Show althans, waarin de twee zangeressen opkwamen in sexy boudoirlingerie en dusters met veren, met bijpassende jarretelles. Het plezier spat er 49 jaar later nog steeds vanaf.

‘elton john medley’

Stel, je bedenkt: we gaan een Elton John-medley doen. Wie is dan je eerste keus? De Pointer Sisters? Ja dat dachten wij ook al. De enige logische keuze. Let ook eens op de mooie pianokostuums van Cher en de Sisters, met toetsen die terugkomen in het decor. In dat decor is ook Elton John zelf verwerkt, beetje jammer dat ze die achtergrond niet hebben gebruikt bij het filmpje onder dit filmpje:

‘medley’

Want inderdaad: hier is het Elton John himself die meewerkt aan een medley die verder geen toelichtende naam heeft gekregen. Te horen zijn ‘Mockingbird’, ‘Proud Mary’, ‘Ain’t No Mountain High Enough’ en ‘Never Can Say Goodbye’, net als Bette Midler en Flip Wilson. Let vooral even op de kerstballenstola van Elton John.

‘stevie wonder medley’

Net zo wonderlijk als de Pointer Sisters die Elton John zingen, is de keuze van The Osmonds voor een Stevie Wonder-medley. En toch werkt het, zoals is te zien in de onderstaande video. Ze hebben het heel leuk samen met Cher, die tijdens ‘For Once in My Life’ zelfs even in een lachstuip schiet.

‘jackson five medley’

Tot slot de bekendste medley uit dit rijtje, want die met de Jackson Five wordt het meest gedeeld en bekeken. We zien een tiener-Michael Jackson de show stelen, terwijl Cher het haar van de broers heeft gestolen. In die tijd was dat kennelijk nog geen enkel probleem. Maar goed, het gaat om de samenzang en de energie tussen Cher en de Jacksons en die is prachtig om te zien.

Powered by Labrador CMS