Madonna

Luister hier naar een oeroude, opgepoetste Madonna-demo genaamd ‘Get Up’

De video is zo goed gelukt dat het bijna eng is

Leestijd: 1 min

AI is eng en gevaarlijk, zo hoor je overal. Maar je kunt er ook mooie dingen mee doen. Zo poetste iemand een oeroude Madonna-demo op met de nieuwste technieken en maakte er ook een video bij met bewegende beelden, op basis van al even stokoude foto’s van Madonna. Luister naar ‘Get Up’ en bekijk de video!

Lang voordat Madonna doorbrak met haar singles ‘Everybody’, ‘Burning Up’, ‘Lucky Star’ en haar eerste echte wereldhit ‘Holiday’, leidde ze een ploeterend bestaan in New York. Ze speelde in bandjes, deed een dansopleiding en verdiende haar geld met armetierige baantjes. Tussendoor nam ze een hele lading demo’s op, die de laatste jaren opduiken in een steeds betere kwaliteit.

gotham tapes 

Zo ook ‘Get Up’ een new wave-achtige track uit 1981 die onderdeel was van de zogeheten Gotham Tapes waarmee Madonna’s toenmalige manager Camille Barbone haar aan een platendeal probeerde te helpen. Maar Madonna was niet blij met het rockachtige geluid (met onder meer ook punkinvloeden), dus niet lang daarna verbrak ze de banden met Barbone om op zoek te gaan naar haar eigen geluid.

Maar die demo’s circuleren dus al jaren rond, in talloze vormen en in allerlei kwaliteiten. Het YouTube-kanaal van Dan K. staat vol met Madonna-pareltjes, variërend van interview outtakes, backstage video-opnames, tour-backdrops en meer. Gisteren kwam daar ineens een fraai opgepoetste nieuwe versie bij van ‘Get Up’.

foto's tot leven gewekt

Dan K. heeft niet allen de instrumentatie van het lied opgepoetst, maar er ook een video bij gemaakt die is gebaseerd op ongeveer veertig jaar oude fotoshoots, met de Madonna van vlak voor haar doorbraak. Door de foto’s met AI aan elkaar te ‘morphen’ ontstaan ineens bewegende beelden, en er zijn ook andere technieken gebruikt om de voor fans vertrouwde beelden vloeiend te laten bewegen.

Het resultaat is prachtig, en zo goed gelukt dat het bijna eng is. Oordeel zelf:

Powered by Labrador CMS