Luister naar de Pride-versie van George Michaels ‘Freedom’ – gezongen door het GeO Gospel Choir

Of kijk naar de officiële video

Leestijd: 1 min

Zanger Peyton heeft samen met het GeO Gospel Choir een Pride-versie opgenomen van George Michaels hit uit 1990, ‘Freedom’. Het is een lied geworden om Pride mee te vieren en tegelijkertijd een eerbetoon aan de overleden zanger. Bekijk hier de video.

Peyton is naast zanger en songwriter ook medeoprichter van Revival, dat tegelijkertijd een platenlabel, een collectief van artiesten en een live-evenement is. Revival is opgericht in 2022 en richt zich op soul, disco en house. De leden hebben zich als doel gesteld om bekende songs op een liefdevolle manier te herinterpreteren.

hulde 

Voor deze Pride-maand is gekozen voor ‘Freedom’, het lied waarmee George Michael in 1990 afscheid wilde nemen van de knellende roem. In de video was te zien hoe hij zijn oude imago letterlijk achter zich zag verbranden.

Op de nieuwe versie van Peyton is het GeO Gospel Choir te horen. Over zijn deelname als leadzanger aan ‘Freedom’ vertelt Peyton: “Vanaf het begin van mijn carrière tot op de dag van vandaag is George Michael de artiest naar wie ik het meest heb gekeken voor inspiratie, als zanger en als songwriter. Met dit project brengen we hulde aan een van de grootste popsongs van onze tijd, en dat op een moment in de moderne geschiedenis waarop de boodschap van ‘vrijheid’ aangrijpender aanvoelt dan ooit.”

video 

Luister hier naar ‘Freedom’ van Peyton en het GeO Gospel Choir. De video zie je hieronder.

Powered by Labrador CMS