Cam, Mitch en Lily in Modern Family

Modern Family: gaykoppel Cam en Mitch en hun spin-off die er bíj́na was geweest…

Maar helaas gooide ABC roet in het eten

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

Acteur Eric Stonestreet was jarenlang te zien in Modern Family als Cam, de partner en later echtgenoot van Mitch, die werd gespeeld door Jesse Tyler Ferguson. Bedenker van de serie Chris Lloyd zag een eigen serie voor de twee heren wel zitten, en de acteurs zelf ook. Toch ging de spin-off op het laatste moment niet door. In een podcast vertelt Stonestreet nu waarom niet.

Modern Family liep van 2009 – 2020 en draaide om drie gezinnen: dat van vader Jay Pritchett en Gloria Delgado en haar zoon Manny, dat van oudste dochter Claire Dunphy, haar echtgenoot Phil en hun drie kinderen Haley, Alex en Luke en het gezin van zoon Mitchell en zijn partner en later zijn echtgenoot Cameron en hun dochter Lily.

pilot-aflevering

Cameron, of kortweg Cam, werd gespeeld door Eric Stonestreet. De inmiddels 53-jarige acteur was te gast bij Graham Bensinger waar hij werd geïnterviewd voor diens podcast In Depth with Graham Bensinger. Daarin vertelde hij dat de medebedenker van Modern Family, Chris Lloyd, dacht dat Cam en Mitch een eigen serie zouden kunnen dragen. Hij had zelfs al een pilot-aflevering geschreven voor deze spin-off. Stonestreet en Jesse Tyler Ferguson, die te zien was als Mitch, waren in principe akkoord om hun rollen weer op te pakken.

Aan het einde van Modern Family verhuisden Cam, Mitch en hun dochter Lily naar Missouri, de thuisstaat van Cam waar hij een baan had gevonden als coach. Het zou dus logisch zijn geweest dat de spin-off zich daar ook zou afspelen. “Chris Lloyd en een enkele van de scenarioschrijvers hadden echt een geweldig script geschreven waarin ons leven in Missouri vormkreeg.”

prachtige chemie 

Helaas gooide ABC roet in het eten, de zender die Modern Family wekelijks op het programma had staan. “Dat deed een beetje pijn”, zegt Stonestreet nu. “Ze zeiden nee. Ze zeiden gewoon dat ze het niet wilden doen.” De acteur, die hetero is in het werkelijke leven, vertelt: “Ik hou van mijn personage. Ik hou van de show. Ik hou van Jesse. We hadden een geweldige werkrelatie en een prachtige chemie. Misschien vonden ze ons te oud, of iets dergeljks, maar ze zagen er weinig in om iets nieuws te doen met Cam en Mitch.”

Stonestreet weet zeker dat een dergelijke spin-off nog steeds een hit zou zijn geworden. “Ik denk dat we een regelrecht slam-dunk te pakken hadden. Puur en alleen omdat een van de bedenkers bereid was mee te doen, iemand die zich jarenlang voor Modern Family had ingezet en er al die tijd voor heeft gezorgd dat die show geweldig bleef. Als ABC had gezegd: ‘We doen het’, dan waren we nu nog op tv geweest.”

podcast 

Bekijk hier het volledige interview met Eric Stonestreet.

Powered by Labrador CMS