Sofi Tukker

Nieuwe muziek: de blote mannenbillen van Sofi Tukker en Lenny Kravitz is Dune-esque

Leestijd: 3 min

Sofi Tukker is een duo dat bestaat uit Sophie en Tucker en in hun nieuwe video laat die laatste het achterste van… zijn achterste zien! Verder staat Lenny Kravitz met zijn blokjesbuik ergens in een woestijn en is Amy Winehouse terug, althans in de gedachten van Alessia Cara. En er is nóg meer nieuwe muziek.

sofi tukker – ‘hey homie’

Het duo Sofie Tukker bestaat uit Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern en brengt op 23 augustus het nieuwe album Bread uit. Daarop staat de single ‘Hey Homie’, dat begint met een zwoel zomers gitaartje, waarna er een kabbelende beat bij komt. En dan heeft Tucker halverwege de video ook nog een pikante verrassing voor zijn fans.

lenny kravitz – ‘paralyzed

In zijn nieuwe video doolt Lenny Kravitz door een landschap dat doet denken aan de Dune-films. Maar dan plukt hij ergens een gitaar vandaan die hij voor zijn blokjesbuik hangt. ‘Paralyzed’ is zo’n typisch Kravitz-nummer zoals hij ze al tientallen jaren maakt, en toch verveelt het geen moment.

alessia cara – ‘dead man’

Bij de eerste beats denk je: Mark Ronson! En dan begint Alessia Cara te zingen en denk je: Amy Winehouse! ‘Dead Man’ klinkt inderdaad als iets dat zo op Back to Black had gekund, het album dat Ronson en Winehouse samen maakten. En toch klinkt Alessia tegelijkertijd geheel eigen.

duendita – ‘planetary’

Soulzangeres Duendita speelt een beetje vals, want dit is geen lied, maar een fragment. Want in totaal duurt ‘Planetary’ nog geen minuut en ook al zijn we inmiddels wel wat gewend, dit is wel héél kort voor een lied. En dat terwijl het zoveel potentie heeft, want dit kleine stukje muziek is beeldschoon. Net als het videootje, waarin ze een vlinder schildert.

spirit of the beehive – ‘something’s ending’ / ‘i’ve been evil’

Deze band uit Philadelphia, Pennsylvania gaat alweer tien jaar mee en maakt een fijne mix van slowcore, psychedelische indierock en dreampop. Zij maken ook al van die korte liedjes, maar lossen dit op door een video uit te brengen waarin twee tracks achter elkaar zijn te horen. Het begint nogal freaky, haast Twin Peaks-achtig (en dan doelen we op het laatste, voor buitenstaanders totaal onbegrijpelijke seizoen). Achter een hoop herrie in het begin gaat ineens een lief liedje schuil.

childisch gambino – ‘lithonia’

Bando Stone and the New World is de naam van het laatste album dat Danny Glover heeft uitgebracht onder de naam Childish Gambino. Er hoort een post-apocalyptische film bij met dezelfde naam, maar het is nog niet bekend wanneer die uitkomt. Tot die tijd moeten fans het doen met de video van de eerste single, ‘Lithonia’. Wat begint met een vrij regulier optreden van Glover en zijn band, eindigt in pure horror. En dat in twee minuten. Ook alweer veel te kort!

miranda lambert – ‘alimony’

Daar hebben we ons favoriete paardenmeisje weer. Miranda Lambert heeft nog geen officiële video uitgebracht bij het heerlijk knauwende ‘Alimony’, maar wel een lyric video vol Americanabeelden.

role model – ‘scumbag’

Nog een Tucker in dit lijstje, deze heet Harrington Pillsbury van achteren. Hij is een Amerikaanse singer-songwriter die zichzelf Role Model noemt en gitaarpop maakt. Hij begon ooit als rapper, maar daar is op ‘Schumbag’ niets meer van te horen.

martin garrix & carolina liar – ‘smile’

Geinig: de nieuwe single van Martin Garrix begint als iets wat de Beach Boys hadden kunnen bedenken, en de video is al net zo zonnig. Net op het moment dat je denkt dat de bekende beats van Gerrie toch niet meer komen, gaat hij alsnog los.

marioo – ‘hakuna matata’

Geen cover van de hit uit The Lion King, maar een origineel nummer van Marioo, een van de grootste acts uit Oost- en Centraal-Afrika. Hij is in Tanzania geboren als Omary Ally Mwanga, is 29 jaar en zou zomaar eens de volgende Afrikaanse sensatie kunnen worden met een wereldhit.

empire of the sun – ‘the feeling you get’

Verrassing! Empire of the Sun klinkt even niet meer als Modern Talking 2.0 want voor ‘The Feeling You Get’ hebben ze het tempo flink opgevoerd. De video doet denken aan een Tarantino-achtige actiefilm.

gwen stefani & anderson .paak – ‘hello world’

Vandaag is de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Daar hoort vaak een epische track bij en deze keer hebben Gwen Stefani en Anderson .Paak de eer. Is het wat? Mwah. Best een aardig liedje, maar episch? Bepaald niet.

vanessa williams, trixie mattel & lion babe – ‘Bop!’

Kijk, zo doe je dat! Vanessa Williams, Trixie Mattel en Lion Babe bouwen een vrolijk feestje met hun vrienden in een prachtige mansion. Het liedje is ook nog eens een echte bop.

Powered by Labrador CMS