jeremy zucker, lauv & alexander 23 – ‘cozy’

Nieuwe muziek: de club banger van Nelly Furtado en een trio van drie mannen in een slaapkamer

Leestijd: 2 min

Oeh, spannende kop! Dus ga maar snel kijken naar de nieuwe video van Lauv, Jeremy Zucker en Alexander 23. Verder is Nelly Furtado terug van lang weggeweest met iets écht leuks, ligt Spice in een bad met ‘gecondenseerde melk’ en is er nieuwe muziek van Romy (ex-the-xx), Jason Derulo en Nick Cave.

mabe fratti – ‘enfrente’

We beginnen in Guatemala, deze week. Want daar komt Mabe Fratti vandaan, een zangeres die deze zomer een aantal Europese festivals aandoet waaronder Le Guess Who in Utrecht op 9 november. ‘Enfrente’ is een gestaag voortstuwende ballad met een rammelende ketel als beat. Of zoiets. De video bevat verwaterde droomflarden.

nick cave & the bad seeds – ‘frog’

Meteen na Mabe Fratti klinkt Nick Cave al even prachtig, alsof de tracks zijn gemaakt voor dezelfde playlist. ‘Frog’ is zo’n typische spookballade waar Cave het patent op heeft. Het lied gaat over het Bijbelverhaal van Kaïn en Abel. Van het nieuwe album Wild God, dat op 30 augustus verschijnt. Helaas is er alleen een lyric video.

nelly furtado, tove lo & sg lewis – ‘love bites’

Leuk om eindelijk weer eens een echt club banger te horen van Nelly Furtado, die de laatste jaren wel heel er middle of the road was geworden. Op ‘Love Bites’ krijgt ze hulp van SG Lewis en Tove Lo.

jeremy zucker, lauv & alexander 23 – ‘cozy’

Nog een trio, maar dan met drie mannen, die het heel gezellig met elkaar hebben in een slaapkamer. Samen doen ze een boyband na, af eigenlijk eerder een girlgroup want ze maken elkaar op en doen elkaars haar. Uiteraard eindigen de drie in bed. Met een kussengevecht. Sorry voor de suggestieve kop bovenaan dit overzicht.

black eyed peas, el alfa & becky g – ‘tonight’

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat de Black Eyed Peas de ene megahit na de andere scoorden. Hier proberen ze het weer eens, met ‘Tonight’ dat afkomstig is van de soundtrack van Bad Boys: Ride Or Die met Will Smith in de hoofdrol. Hopelijk is de film beter dan het lied, dat het refrein heeft geleend van Genesis’ ‘Tonight, Tonight, Tonight’.

romy – ‘always forever’

Ze begon bij the xx, maar is alweer een tijdje solo: de Britse zangeres Romy Madley Croft. Meestal zingt ze oorspronkelijke liedjes, maar ‘Always Forever’ is een eigentijdse cover van Donna Lewis uit 1996 waar ze met een nieuwe tekst haar eigen draai aan heeft gegeven.

jason derulo, frozy & tomo - from the islands (kompa passion)

Een beetje een poseur is het wel, Jason Derulo, maar ja, zoals hij daar in z’n gebloemde zwemshorts op het strand staat te dansen gaan we toch weer voor de bijl. Summer vibes!

mothica – ‘the reaper’

De Amerikaanse zangeres Mothica maakt electropop met elementen uit emo en omschrijft haar muziek zelf als ‘bummer pop’. Hier denken we vooral aan de muziek van Billie Eilish, maar dan met een lievere stem. In de video zit de man met de zeis haar op de hielen. Of danst hij gewoon een beetje mee?

spice diana – ‘twookya’

We hebben hier vaker video’s van de Oegandese Spice Diana laten zien en ook die voor ‘Twookya’ barst weer uit z’n voegen van de looks, de kleuren en de beats.

spice – ‘condensed milk’

En als de ene Spice-zangeres iets nieuws uitbrengt, moeten we altijd even gluren op het YouTube-kanaal van de andere Spice-zangeres. Die komt uit Jamaica en heet gewoon Spice, zonder Diana of een andere naam erachter. De Jamaicaanse Spice is altijd net even tackier, en samen met rapper Cham zingt ze over ‘Condensed Milk’. Wat vast weer staat voor een andere melkachtige substantie, jet weet het nooit. Ze laat één ding zien: twerken kan ook prima in een bad vol met dat spul.

rita ora – ‘ask & you shall receive’

Tot slot Rita Ora, die terug is met een funky discotrack. In de video gebeuren er rare dingen in een wasserette.

 

Powered by Labrador CMS