Katy Perry

Nieuwe muziek: de comeback van Katy Perry en Orville Peck doet het met Beck

Plus: Kylies nieuwe single met Tove Lo en Bebe Rexha!

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

Op haar nieuwe single ‘Woman’s World’ combineert Katy Perry sexyness, zelfverzekerdheid en intelligentie aan een sterke boodschap die in het verlengde ligt van Girl Power. Maar of het helpt om weer een megahit te scoren? We zullen het zien. Verder heeft Orville Peck een duet opgenomen met Beck en is er nieuwe muziek van Kylie Minogue & Love To & Bebe Rexha, Kelly Lee Owens en Magdalena Bay.

katy perry – ‘woman’s world’

In de jaren 2010-2020 scoorde Katy Perry hit na hit, met maar liefst zeven songs die de bovenste positie van de Amerikaanse hitlijsten wisten te bereiken. Maar in 2017 was de koek opeens op. Haar diss-track ‘Swish Swish’ – die ging over Taylor Swift – luidde het einde van Katy Perry in als hitmachine, terwijl Taylors ster vanaf dat moment in een supernova veranderde. Of ze met ‘Woman’s World’ haar definitieve comeback maakt op het erepodium? We betwijfelen het. Het is een aardig liedje met een sterke boodschap, maar ook heel erg Katy Perry 2011 en best wel een beetje problematisch vanwege de omstreden procudent met wie ze werkt.

kelly lee owens – ‘love you got’

Ze comineert techno en electro met dreampop: de Britse Kelly Lee Owens. ‘Love You Got’ is een strakke uptempo track met een video waarin woest wordt gedanst. Op 18 oktober verschijnt haar nieuwe album Dreamstate.

magdalena bay – ‘image’

Het kleurrijke duo Magdalena Bay komt op 23 augustus met het album Imaginal Disk. Bij de single ‘Imagine’ is een psychedelische video verschenen waar we eerlijk gezegd een beetje iebelig van worden. Vreemd hoor, allemaal.

nilüfer yanya – ‘call it love’

Ook Nilüfer Yanya komt met een nieuw album, en wel op 13 september: dan verschijnt My Method Actor. ‘Call It Love’ is de derde single die daaraan voorafgaat. Er hoort een serene visualiser bij die ze maakte in de natuur.

cocteau twins – ‘crushed’

Even een gouwe ouwe tussendoor. Van de Cocteau Twins verschijnt een nieuw compilatiealbum genaamd Lonely is an Eyesore, als onderdeel van de Cocteau Twins Singles Collection. Hun platenlabel, 4AD, is nu als een gek allerlei oude video’s aan het uploaden naar YouTube, waaronder deze voor de fraaie dreampopballad ‘Crushed’.

orville peck & beck – ‘death valley high’

Countrydiva Orville Peck komt binnenkort met een album vol duetten, Stampede genaamd. Op ‘Death Valley High’ is Beck te horen met zang en gitaarspel. Het klinkt als een Beck-track waar Elvis ineens doorheen jodelt, en dat is bedoeld als compliment.

kylie minogue & bebe rexha & tove lo – ‘my Oh my’

Leuk, Kylie heeft weer eens een lalalaliedje gemaakt. Bebe Rexha en Tove Lo zijn ook te horen op de track, die op sommige momenten herinneringen oproept aan ‘I’m Blue (Dabadee Dabadaa)’ van Eiffel 65. Een video is er helaas nog niet, dus mogen we het doen met de lyric video.

jojo siwa – ‘guilty pleasure’

Onlangs haalde Jojo Siwa zich heel wat kritiek op de hals door te zeggen dat ze een nieuw muziekgenre wilde starten met de naam ‘gay pop’. Alsof zij als eerste op dat idee zou zijn gekomen. Het zorgde voor heel wat reuring en daar profiteerde ze vervolgens flink van. ‘Guilty Pleasure’ is precies wat het is: een liedje dat je stiekem best leuk vindt.



Powered by Labrador CMS