Summer vibes

Nieuwe muziek: drie zwoele zomerse slowjams op een rijtje en Empire of the Sun is net zo blij als jij

Leestijd: 2 min

Het zomert nog even door in Nederland, en daar sluiten de eerste drie nieuwe muziekvideo’s naadloos bij aan. Verder is Empire of the Sun weer van de partij, net als Camila Cabello, Future Islands en Angelique Kidjo. En de Zuid-Afrikaanse Shakira zingt over een spook.

halle – ‘because i love you’

Voluit heet deze zangeres Halle Bailey maar dat lijkt natuurlijk heel veel op Halle Berry dus houdt ze het gewoon op Halle. Je kent haar misschien nog van het R&B-duo Chloe X Halle, maar ze zingt alweer een tijdje solo. ‘Because I Love You’ is een lekkere slowjam.

tyla – ‘breathe me’

Meteen nog maar een tweede fijne slowjam, nu van de Zuid-Afrikaanse zangeres Tyla Seethal. Ze is 22 jaar, komt uit Johannesburg en won als jongste Afrikaanse artiest ooit een Grammy Award. Ze wordt ook wel de ‘Queen of Popiano’ genoemd, waarbij Popiano een samenvoeging is van pop en de dance-stroming amapiano.

angelique kidjo & davido – ‘joy’

Het lijkt wel alsof er iets in de lucht hangt, want ook dit is een zwoele, zomerse slowjam. Angelique Kidjo speelt al heel wat jaren een belangrijke rol in de wereld van jazz, gospel, reggae, soul, afrobeat en fusion, oftewel alle hier genoemde muziekstromingen door elkaar. ‘Joy’ klinkt als een traditional die al heel lang bestaat en tegelijkertijd kakelvers.

empire of the sun – ‘happy like you’

Ask That God is het nieuwe album van Empire of the Sun, met daarop de nieuwe single ‘Happy Like You’, dat bolstaat van de Aziatische invloeden. Dat geldt ook voor de video waarin de heren zelf slechts een bijna onzichtbare bijrol vervullen.

alan walker, joe jonas, julia michaels – ‘thick of it all’

De Noorse DJ en producer Alan Walker heeft heeft de Amerikaanse zangers Joe Jonas en Julia Michaels gestrikt voor een duet op een frisse, voortstuiterende breakbeat. Waar doet de melodie van ‘Thick of It All’ toch aan denken?

linkin park – ‘the emptiness machine’

Na het overlijden van zanger Chester Bennington in 2017 brengt Linkin Park voor het eerst weer nieuwe muziek uit. De Amerikaanse nu metalband heeft een nieuwe vocalist aangetrokken en het is een vrouw: Emily Armstrong. Op ‘The Emptiness Machine’ trekt ze meteen fel van leer. Toegegeven: lang geleden haalden we de neus een beetje op voor het gerag van Linkin Park, maar deze klinkt gewoon erg lekker.

mothica – ‘oblivion for two’

Daar hebben we McKenzie Ashton Ellis weer. Op 23 augustus verscheen haar vierde album Kissing Death, met daarop deze midtempo rocktrack. Klinkt als Evanescence-light.

shakira peach – ‘spook’

Net als Tyla komt Shakira Peach uit Zuid-Afrikaans, en ‘Spook’ is gezongen in het Afrikaans.

camila cabello – ‘godspeed’

Met haar nieuwe album C,XOXO slaat Camila Cabello een nieuwe weg in met muziek die vrij edgy is. ‘Godspeed’ is een vrij excentrieke ballad, heel artistiek. In de comments onder de YouTube-video gaat het voornamelijk over de cameo van Camila met zwart haar: “OMGGG THE BLACK HAIR IS BAACCKKK.”

future islands – ‘glimpse’

Zanger Samuel T. Herring heeft een stem die je herkent uit duizenden. ‘Glimpse’ is een bonustrack die is opgenomen tijdens de sessies voor People Who Aren’t There Anymore. Het is een melancholische track met een dito video.

the the – ‘some days i drink my coffee by the grave of william blake’

Voor het eerst in 25 jaar komt de Britse band The The weer met een nieuw album, Ensoulment getiteld. Deze track is gebaseerd op ware feiten en klinkt prachtig droef en hoopvol tegelijk.

perfume genius & the knocks – ‘smalltown boy’

Veertig jaar na Bronski Beat komen Perfume Genius en The Knocks met een meeslepende update van de Pride Anthem-klassieker. De oorwurmpiano is gebleven, de rest is vooral danig opgefrist. Helaas is er alleen een lyric video verschenen, maar deze versie willen we je hoe dan ook niet onthouden.

Powered by Labrador CMS