Paris hilton

Nieuwe muziek: kom naar de Bad Bitch Academy van Paris Hilton

Leestijd: 2 min

“Welcome to the Bad Bitch Academy!” Dat zingt Paris Hilton op haar nieuwe, zeer aanstekelijke single. Verder is The Weeknd toe aan een volgend album, zingt London Grammar een prachtige ballad en staat Vaness Williams te stralen in het maanlicht. Maar er is meer nieuwe muziek, van Halsey, Finneas en Kate Hudson.

london grammar - 'ordinary life'

The Greatest Love heet het nieuwe album van London Grammar. Zangeres Hannah Reid zet laag in, maar trekt uiteindelijk alle registers open. ‘Ordinary Life’ is een prachtige ballad met piano en strijkers.

the weeknd – ‘dancing in the flames’

Het is even wennen aan de nieuwe single van The Weeknd. Het is namelijk niet zo’n oorwurm als ‘Blinding Lights’ of ‘Save Your Tears’, en tegelijkertijd wel weer zo’n lekker vet geproduceerde track. ‘Dancing in the Flames’ moet nog even groeien. Van het nieuwe album Hurry Up Tomorrow, dat binnenkort verschijnt.

finneas – ‘cleats’

Op 4 oktober komt het nieuwe album van Finneas uit, For Cryin’ Out Loud. In de video voor de titelsong trok de broer van Billie Eilish nog al z’n kleren uit, in die voor ‘Cleats’ is er niet veel van hem over: hij is namelijk piepklein geworden. Wat overigens mooie plaatjes oplevert.

halsey – ‘ego’

Met haar vorige single zorgde Halsey nog voor een kleine rel, maar met ‘Ego’ is er niets aan de hand. Of nou ja, niks: ze houdt haar kortharige alter ego onder schot in de video, die later afdruipt met een bloedneus.

kate hudson – ‘voices carry’

Actrice Kate Hudson ken je van films als How to Lose a Guy in Ten Days, You Me and Dupree en Deepwater Horizon. In mei bracht ze haar eerste album uit, Glorious genaamd. Dat smaakt zo te horen naar meer, want ‘Voices Carry’ is een brandnieuw nummer dat niet op dit album staat. Het is prachtig gezongen en een cover bovendien, van jarentachtig-act ‘Til Tuesday.

the chainsmokers & kim petras – ‘don’t lie’

De bro’s van The Chainsmokers staan te DJ’en op een festival waar mensen dansen rond een modderpoel. Daaruit komt plotseling Kim Petras gekropen en ze is niet eens vies! Aanstekelijk deuntje wel…

mothica – ‘exit plan’

Vorige week stond de video voor ‘Oblivion for Two’ in deze rubriek, deze week is ‘Exit Plan’ verschenen. Die is lekker duister en geheimzinnig.

paris hilton – ‘bba’

BBA staat voor Bad Bitch Academy. Het is de comebacksingle van Paris Hilton en klinkt als iets dat Todrick Hall of Scissor Sisters hadden kunnen opnemen. ‘Let’s Have a Kiki’! Let ook op de gastvocalen van Megan Thee Stallion.

vanessa williams – ‘ilike moonlight’

Eigenlijk was het mooier geweest als de instrumentatie van ‘iLike Moonlight’ niet zo modern zou klinken. Een klassiek jaren negentig R&B-geluid bijvoorbeeld. Maar goed, Vanessa Williams doet tenminste haar best om er wat moois van te maken, wat zang betreft.

spice – ‘sitt’n fi chat’

De Jamaicaanse dancehall queen Spice gaat terug in de tijd en zingt haar ‘Sitt’n Fi Chat’ op Henry ‘Junjo’ Lawes’ legendarische ‘Gunman riddim’. Geproduceerd door Shaggy, bovendien.

franz ferdinand – ‘audacious’

Na zeven jaar verschijnt er weer een nieuw album van Franz Ferdinand, The Human Fear. Het duurt nog wel even: op 10 januari 2025 is het zover. Als eerste single is ‘Audacious’ uitgebracht, een track vol tempowisselingen.

 

tate mcrae – ‘it’s ok i’m ok’

‘It’s ok I’m ok’ is de eerste nieuwe muziek van de Canadese singer, songwriter en danseres sinds ze in december 2023 haar tweede album THINK LATER uitbracht.

Powered by Labrador CMS