Kylie Minogue

Nieuwe muziek: Kylie komt met een knaller en Olly Alexander presenteert ‘Cupid’s Bow’

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

Daar zijn we weer! Muziekfans hebben even zonder moeten zitten, maar deze week is er weer een roundup van alle nieuwe muziekvideo’s (en vooruit, ook de video’s uit voorgaande weken). Met Kylie, Billie Eilish, haar broer Finneas, Shakira, good old Stevie Nicks en de nieuwe van Olly Alexander: ‘Cupid’s Boy’. Eh… ‘Cupid’s Bow’.

billie eilish – ‘birds of a feather’

‘Birds of a Feather’ is al weken uit, maar het heeft Billie Eilish behaagd om twee weken geleden alsnog een video uit te brengen bij haar vederlichte doch prachtig bezwerende hit. 

finneas – ‘lotus eater’

Intussen is Billies grote broer Finneas ook lekker bezig. Zijn nieuwe album For Cryin’ Out Loud is net uit, met daarop de nieuwe single ‘Lotus Eater’. De love interest in kwestie is Claudia, in het echt ook de vriendin van Finn.

kylie minogue – ‘lights camera action’

En wederom komt Kylie met een knaller, al is de vraag of dit net zo groot wordt als ‘Padam Padam’. ‘Lights Camera Action’ staat op Tension II, dat klinkt als een deluxe versie van haar laatste album, maar dat is het niet: er staat dertien nieuwe tracks op waarvan een aantal al op single is uitgebracht.

paris hilton – ‘adhd’

Nooit gedacht dat Paris Hilton haar muzikale carrière überhaupt serieus zou nemen, want alles wat die meid doet is met een knipoog. Zo niet ‘ADHD’, een ballad (!) over haar eigen ervaringen met drukke gedachten die haar een lastige jeugd bezorgden. Maar is het ook mooi? Dat is natuurlijk in the ear of the beholder

shakira – ‘soltera’

Al meer dan 25 jaar maakt Shakira het wereldwijde poplandschap onveilig met haar urban en/of latin beats. In de video van het zonnige ‘Soltera’ surft ze over de golven, speelt ze in een casino en doen haar lichaamsdelen af zonderlijk van elkaar weer spectaculaire dansjes.

kat von d – ‘with you’

Katherine von Drachenberg, professioneel bekend als Kat Von D, is een in Mexico geboren Amerikaanse tattoo-artiest, televisiepersoonlijkheid, ondernemer en artiest. Ze maakt ietwat gothic aandoende dance, waarvan ‘With You’ een fraai voorbeeld is. Van het nieuwe album My Side of the Mountain.

jennie – ‘mantra’

De Zuid-Koreaanse Jennie Kim is bekend van meidengroep Blackpink, maar brengt ook solomateriaal uit. Sommige K-pop kan nogal ‘extra’ zijn (lees: hysterisch), maar ‘Mantra’ blijft daar verre van.

dax – ‘lonely dirt road’

Daniel Nwosu Jr., professioneel bekend onder zijn artiestennaam Dax, is een Nigeriaans-Canadese rapper en singer-songwriter. Hij schrijft dat ‘Lonely Dirt Road’ een persoonlijk lied is waarmee hij impact wil maken. Goeie stem wel.

becky g – ‘otro capítulo’

Karol G scoort momenteel een hit met ‘Si Antes te Hubiera Conocido’ in Nederland. Zou Becky G haar zus zijn? Nou, Karol komt uit Colombia en Becky uit de VS, dus dat lijkt me niet. ‘Otro Capítulo’ heeft een aanstekelijke melodie en een dito video.

stevie nicks – ‘the lighthouse’

Still going strong en nog altijd treedt ze op: de enige overgebleven Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks. Met haar markante stem zet ze de krachtige powerballad ‘The Lighthouse’ volledig naar haar hand.

kaytranada – ‘witchy’

Childish Gambino zingt mee op de nieuwe single van Kaytranada, ‘Witchy’ genaamd. Het is een midtempo soultrack en de video is een beetje spooky, wat prima aansluit bij het witchy thema.

the kid laroi – ‘aperol spritz’

Lekker hoor, Aperol Spritz. Maar meestal doen ze er vaak veel te weinig Aperol in en te veel Spritz, en zo’n fles Aperol kost ongeveer evenveel als één zo’n drankje in een bar. Tja. Daar houdt The Kid Laroi zich natuurlijk helemaal niet mee bezig, want die heeft z’n handen vol aan al het vrouwvolk in zijn video.

olly alexander – ‘cupid’s bow’

Zanger Olly Alexander heeft z’n Years & Years alter ego aan de wilgen gehangen sinds hij eerder dit jaar meedeed met het Eurovisie Songfestival. Binnenkort verschijnt zijn album Polari, met daarop ook deze track, die we steeds per ongeluk verkeerd optikken als ‘Cupid’s Boy’.

Powered by Labrador CMS