Kylie Minogue & The Blessed Madonna

Nieuwe muziek: Kylie Minogue zingt met de Gezegende Madonna en Lady Gaga zingt duet met Bruno Mars

Gepubliceerd
Leestijd: 3 min

Kylie Minogue is lekker bezig. Stond ze hier vorige week nog te schitteren in haar eigen ‘My Oh My’-video, werkt ze deze week samen met The Blessed Madonna aan het flitsende ‘Edge of Saturday Night’. Verder vormen Bruno Mars en Lady Gaga een suikerzoet countryduo en is er nieuwe muziek van Raoul & The Wisemen, Nightwish, Lenny Kravitz en Bastille. Maar er is meer…

kylie minogue & the blessed madonna – ‘edge of saturday night’

Alweer een nieuwe track van Kylie Minogue! Of eigenlijk van DJ en producer The Blessed Madonna, want ‘Edge of Saturday Night’ staat op het nieuwe album van die laatste, Godspeed genaamd. Het is een flitsende dancetrack waarop het nog lang geen maandag is. Helaas is er alleen een lyric video, maar wel een heel erg leuke.

the killers – ‘bright lights’

Zoals eigenlijk altijd pakken The Killers behoorlijk bombastisch uit. Zanger Brandon Flowers galmt erop los, de video is helemaal Las Vegas, de sound van de song is Springsteen in zijn hitjaren en er is een gospelkoor.

raoul & the wisemen – ‘nice try’

‘Nice Try’ gaat over het moment dat je door hebt dan iemand een spelletje met je speelt. Wat doe je dan? Je confronteert diegene en kiest voor jezelf! De track is geproduceerd door David Hoogerheide, muzikant en live producer bij Froukje en Wende Snijders. Raoul en zijn Wijze Mannen hebben er een fraaie lyric video bij gemaakt met een lekkere vintage vibe. 

addison rae – ‘diet pepsi’

Op TikTok is de 23-jarige Addison Rae Easterling een dikke hit, nu probeert ze het als een soort Lana Del Rey in de muziekwereld. Zelfs de video is Del Rey-esque, met veel zwart/wit-beelden, gewapper met de Amerikaanse vlag en enkele pikanterietjes. Het eindresultaat is een beetje meh.

nightwish – ‘the day of…’

Nee, dan Nightwish. Zangeres Floor Jansen knalt er meteen vol in en de video lijkt wel een trailer van een vage serie op Apple TV+. En dat is bedoeld als een compliment.

megan thee stallion & yuki chiba – ‘mamushi’

Yuki Chiba is een rapper uit Tokio, Japan. Megan Thee Stallion heeft hem gevraagd voor haar nieuwe single, met een video die geheel in Japan-stijl is opgetrokken. Al mag je in Japan nooit met al die tattoos in een onsen, maar wat geeft het: ze zit er alleen maar wat met haar billen te schudden. Verder zijn er sumoworstelaars, tempels, noedels en een rode rijzende zon. O ja, een mamushi is een levensgevaarlijke slang die ieder jaar tussen de 2000 en 3000 mensen bijt in Japan.

quavo & lenny kravitz – ‘fly’

Hiphop doen we eigenlijk nauwelijks in deze rubriek, op af en toe Nicki Minaj en Lil Nas X na en net hierboven nog Megan Thee Stallion. Maar voor Quavo maken we een uitzondering, want: Lenny Kravitz! ‘Fly’ is de rapversie van ‘Fly Away’, een hit van Kravitz uit 1998.

mel & den – ‘kkusje op je mond’

Waarom staat dit bovenaan YouTube als ‘gesponsorde video’? Is dat een spelfout in de titel of willen Mel en Den gewoon hip doen? En waarom heeft die gast een ezelpak aan? Heeft Mel make-up op? Vragen, vragen. En intussen zit dat Kkusje toch maar mooi de hele dag in je hoofd.

violet orlandi – ‘dead men walk alone’

Deze zangeres uit São Paulo, Brazilië, klinkt als een doorgewinterde Fado-zangeres, maar is toch echt nog maar 29 jaar. Ze brak door met covers van The Cranberries’ ‘Zombie’ en ‘Losing My Religion van R.E.M. op YouTube en op ‘Dead Men Walk Alone’ rockt ze erop los. De video is bizar en gothic.

she hates emotions – ‘dirty little secrets’

Wat een goeie naam voor een act: She Hates Emotions. Chris Pohl, zoals ze eigenlijk heet, heeft een sound die ergens tussen Yazoo, Propaganda en Depeche Mode in zit. Uit Duitsland, ook nog.

bastille – ‘seasons & narcissus’

De dromerige folk van Bastille is populair in ons land. De Britten scoorden hits met ‘Pompeii’, (2013), ‘Good Grief’ (2016) en ‘Happier’ (2018). ‘Seasons & Narcissus’ klinkt als Simon & Garfunkel.

spice – ‘whoop’

Daar is Grace Latoya Hamilton weer, oftewel de Jamaicaanse dancehall-zangeres Spice. ‘Whoop’ is een kale, minimalistische track met een video zoals we die van Spice gewend zijn: totaal uitzinnig.

lady gaga & bruno mars – ‘die with a smile’

De zoetgevooisde stem van Bruno Mars klinkt als een klok met die van Lady Gaga. Ze hebben zich voor de video in matching countrypakjes gestoken en dan lijkt Gaga ook nog eens als twee druppels water op Dolly Parton.

benson boone – ‘pretty slowly’

En daar is Benson Boone weer, met ‘Pretty Slowly’ deze keer. En met een live video vol acrobatiek en blokjesbuiken.

bebe rexha – ‘i’m the drama’

Niet alleen Bebe Rexha’s décolleté is dramatisch, maar ook haar zwart/blond gestreepte haar. En dan het lied: dat gaat het ongetwijfeld goed doen in RuPaul’s Drag Race en dito programmaconcepten.

cheat codes x jason derulo x de la ghetto x galantis – ‘morning’

Dat er zoveel mensen nodig zijn om zo’n eenvoudig plaatje te maken. Maar oké, het danst wel lekker weg.

lisa & rosalía – ‘new woman’

Tot slot Lisa, die doorbrak met K-popfenomeen Blackpink en nu haar solosingle deelt. Of nou ja, solo: de Spaanse superster Rosalía is er ook op te horen.

Powered by Labrador CMS