Rauw Alejandro

Nieuwe muziek: lekker badderen met Rauw Alejandro en Omar Apollo is op drift

Leestijd: 2 min

Niemand minder dan acteur Adrien Brody speelt een rol in de nieuwe video van Rauw Alejandro (al gaan ze niet samen in bad). Verder is er nieuwe muziek van Omar Apollo, Kacey Musgraves, Casandra Jenkins, Becky Hill en… Paris Hilton!

paris hilton & rina sawayama – ‘i’m free’

Mensen doen altijd wat lacherig over de zangcarrière van Paris Hilton, en terécht: meer dan een beetje hees in de microfoon hijgen kan ze niet. En dan heeft ze de autotune ook nog eens flink aangeslingerd op haar nieuwe single, die is gebaseerd op Ultra Natés ‘I’m Free’. Gelukkig helpt de Japans-Britse singer-songwriter Rina Sawayama haar een handje.

cassandra jenkins – ‘clams casino’

Dan horen we liever Cassandra Jenkins, die al haar gevoel legt in haar nieuwe single. In de video speelt ze een Stepford Wives-achtige vrouw met blauw haar en als zichzelf is ze te zien als verdwaald iemand met kapotte knieën.

omar apollo – ‘drifting’

Het nieuwe album God Said No van Omar Apollo is goed ontvangen én hij heeft geen ruzie met Troye Sivan, wat wil je als mens nog meer? Nou, een rol in zijn eigen nieuwe video was niet gek geweest, want nu zien we mensen van de opleiding Vrije Expressie om elkaar heen draaien en hangen op een zandvlakte. Ook best mooi, maar ja…

kacey musgraves – ‘cardinal’

Retro vibes in de nieuwe video van Kacey Musgraves, zoals ze daar in haar vintage keukentje staat, of boven in de logeerkamer tegen het bloemetjesbehang leunt. ‘Cardinal’ is een lekker loom liedje dat past bij een landerige zomerdag.

becky hill – ‘multiply’

Britse Becky is vertiendubbeld voor haar video bij ‘Multiply’, waarmee ze prima aansluit bij de titel van haar nieuwe single. Waarop het heerlijk dansen is, dus deze gaan we vast nog vaak horen tijdens de Pride-zomer.

gracie abrams – ‘i love you, i’m sorry’

Deze 24-jarige singer-songwriter was in 2022 de openingsact voor Olivia Rodrigo en een jaar later stond ze in het voorprogramma van Taylor Swifts Eras Tour. ‘I Love You, I’m Sorry’ is bijna een walsje en klinkt subtiel suikerzoet. Haar album The Secret of Us stond al op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100. Gaan we nog veel van horen.

rauw alejandro – ‘dejame entrar’

‘Laat me erin’ is de vrije vertaling van ‘Dejame Entrar’, de nieuwe single van Rauw Alejandro. De zomerse track is een mix van Latin sounds, Afro beats, reggaeton en dancehall. Bij Dejame Entrar is ook een video uitgekomen waarin acteur Adrien Brody zijn opwachting maakt.

madison beer – ’15 minutes’

Heel even denk je dat dit Billie Eilish is als Madison Beer begint aan haar ’15 Minutes’. En inderdaad, de beat die na 41 seconden wordt ingezet had niet misstaan op een album van ons Bil. Wat emoties betreft houdt Madison het klein, waarmee ze een ingetogen dancetrack aflevert.

jade – ‘angel of my dreams’

Jade heeft haar eerste solosingle Angel Of My Dreams’ uitgebracht. Jade Thirlwall maakt deel uit van popsensatie Little Mix, waarmee ze in 2011 de Britse X-Factor won. De band kondigde in 2022 een pauze aan. In ‘Angel Of My Dreams’ zit een goed verstopte sample van Sandie Shaw's hit ‘Puppet on a String’ en halverwege barst ze uit in een hysterisch gekrijs. Maar wel op een mooie manier.

rex orange county – ‘alexander’

Alexander O’Connor is een Britse muzikant die zijn artiestennaam baseerde op een uitspraak van een van zijn leraren van vroeger die hem ‘The OC’ noemde vanwege zijn achternaam. Hij speelt gitaar, drums, basgitaar en piano, waarvan de laatste uitvoerig is te horen op zijn nieuwe single ‘Alexander’. Rex heeft een bijzondere manier van praatzingen, zoals je hieronder hoort.

Powered by Labrador CMS