Manny Pacquiao

Nike beëindigt samenwerking met bokser Manny Pacquiao na anti-homo-opmerkingen

Leestijd: 1 min

Nike Inc, 's werelds grootste sportkledingfabrikant, heeft gezegd dat het zijn contract met Manny Pacquiao heeft beëindigd nadat de Filipijnse bokser homo's beschreef als ‘erger dan dieren’. "We vinden de opmerkingen van Manny Pacquiao verwerpelijk," zei een woordvoerder van Nike in een e-mailverklaring, eraan toevoegend dat het bedrijf geen relatie meer heeft met de bokser.

De beslissing van Nike komt een dag nadat een online petitie werd gelanceerd waarin de kleding- en schoenengigant werd aangespoord om Pacquiao te laten stoppen met het promoten van Nike-producten. De petitie op change.org heeft inmiddels meer dan 3.000 handtekeningen opgeleverd.

dieren hebben het beter

De 37-jarige Pacquiao, in de Filipijnen geëerd voor het winnen van wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen gedurende zijn 20-jarige carrière, viel plotseling in ongenade na een interview van 30 seconden op de lokale televisie over het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, waar hij tegen is. 

"Het is gewoon gezond verstand. Zie je dieren van hetzelfde geslacht paren? Dieren hebben het beter, zij kunnen het verschil zien tussen mannetje en vrouwtje," zei Pacquiao maandag tegen TV5."Nu, als mannen met mannen paren en vrouwen met vrouwen, dan zijn ze erger dan dieren," zei hij.

excuses

Niet lang daarna kwam hij er alweer op terug: Pacquiao bood dinsdag zijn excuses aan. "Het spijt me dat ik mensen heb gekwetst door homoseksuelen met dieren te vergelijken. Vergeef me alstublieft," zei Pacquiao in een videoboodschap op zijn Twitter-account. Hij gaf aan nog steeds tegen de openstelling van huwelijk te zijn.

Waarschijnlijk probeert Pacquaio zijn hachje te redden, aangezien hij als congreslid volgens onafhankelijke peilingen een van de favorieten is om een zetel in de Senaat te winnen bij de verkiezingen in mei.

geen huwelijk voor mensen van gelijk geslacht

Huwelijksgelijkheid is overigens niet toegestaan in de Filipijnen, waar meer dan 80 procent van de 100 miljoen inwoners rooms-katholiek is.

Powered by Labrador CMS