Noah Bierig uit Wichita

Ober in tranen na homofobe opmerking op bon: vrienden starten inzamelingsactie

Leestijd: 2 min

De 19-jarige Noah werd uitgelachen om zijn nagellak en Pride-armband toen hij als ober een groep mannen bediende. Toen ze afrekenden, schreef een van de mannen ‘Fag’ op de bon waar mensen normaalgesproken hun fooi noteren. Inmiddels heeft de dader zijn excuses aangeboden, maar zijn vrienden laten het hier niet bij zitten.

Een ober in het Amerikaanse stadje Wichita in de staat Kansas wist niet wat hij zag toen hij de rekening ontving van een groep mannen die hij zojuist had bediend. In plaats van een fooi kreeg hij een nare belediging te lezen op de bon.

vuile blikken

Het gaat om de 19-jarige Noah Bierig, die werkt in het restaurant Bubba’s 33. Het begon er allemaal mee dat hij in juli een groep mannen bediende. “Vanaf het begin wierpen ze me vuile blikken toe”, vertelde Noah aan een lokalee nieuwszender. “Elke keer dat ik van de tafel wegliep, lachten ze me een beetje uit.” De groep mannen bleef maar staren naar de Pride-armband die Noah droeg, net als naar zijn gelakte nagels.

Nadat Noah de mannen de rekening had gebracht, zag hij op de bon dat ze hem geen fooi hadden gegeven. In plaats daarvan stonds er ‘Fag’ geschreven op de bon. “Dat heeft me heel veel pijn gedaan. Ik ben niet het type dat huilt op zijn werk, maar dit was de eerste keer dat me zoiets is overkomen.”

Bon

excuses, maar wel een trap na 

Er stond ook een naam op de bon, van de klant in kwestie. Nadat vrienden van Noah de bon op social media hadden gedeeld, kreeg die klant een stortvloed aan reactie over zich heen. De klant heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Noah, en daarna al zijn accounts gedelete.

Wel gaf hij Noah nog even een trap na, via Facebook: “Ik weet dat het verkeerd is, wat ik schreef. En daarvoor bied ik mijn excuses aan. Maar de algehele eetervaring was niet bepaald geweldig.”

inzamelingsactie 

Een groepje vrienden van Noah liet het er niet bij zitten. Ze hebben contact gezocht met de lokale Kamer van Koophandel die speciaal voor de lhbtiq+-gemeenschap in het leven is geroepen, Proud of Wichita genaamd. In een online inzamelingsactie kan iedereen Noah nu een fooi geven. “Welk bedrag daar ook uitkomt, alles gaat naar een goed doel.” Dat goede doel is GLSEN, een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van discriminatie, intimidatie en het pesten van lhbtiq+-personen.

Hij besluit: “Ik had nooit gedacht dat er iets goeds kon voortkomen uit zoiets naars.”

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS