Oud&Proud

Oud & Proud organiseert bijeenkomst voor regenboogsenioren over diversiteit in de ouderenzorg

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Er bestaat veel eenzaamheid onder ouderen die zich identificeren als lhbti+. Sommigen zitten in een sociaal isolement door een gebrek aan begrip en leiden niet zelden een ‘dubbelleven’. Ze aarzelen om een beroep te doen op de zorgdiensten die ze nodig hebben. Daarom organiseert Oud & Proud een bijeenkomst om hier aandacht voor te vragen.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert op 1 oktober de bijeenkomst ‘Zorg Inclusief - Oud & Proud’. De bijeenkomst heeft als doel het vergroten van het bewustzijn met betrekking tot gender- en seksuele diversiteit in de ouderenzorg.

angst voor reacties

In Nederland ervaren regenboogsenioren, ouderen die zich identificeren als lhbti+, soms eenzaamheid en sociaal isolement door een gebrek aan begrip en inclusiviteit in de zorgsector. Zij hebben niet zelden een ‘dubbelleven’ geleid door hun ware identiteit te verbergen, uit angst voor reacties uit hun omgeving. Dit draagt eraan bij dat sommige regenboogsenioren aarzelen om een beroep te doen op zorgdiensten.

Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie bijeenkomsten voor zorgprofessionals waarin diversiteit en inclusie in de zorg- en welzijnssector centraal staan. Uit onderzoeken blijkt dat er nog steeds sprake is van discriminatie in de zorg, en dat dit zich in verschillende vormen kan uiten. De bijeenkomsten bieden zorgprofessionals en andere geïnteresseerden handvatten en inzichten om bij te dragen aan een inclusievere zorgomgeving.

aanvullende informatie

De Oud & Proud bijeenkomst is op dinsdag 1 oktober van 13:00 tot 17:00 uur bij Het Eksternest, Muiderweg 10, 1351 GJ Almere. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk na aanmelding. Meld je aan via de website van Oud & Proud.

Powered by Labrador CMS