Patty's Panter Party

Patty Brad lanceert Mega Meiden Groep met ex-leden van Babe, Frizzle Sizzle, Mai Tai en de Dolly Dots

Leestijd: 2 min

Speciaal voor Patty’s Panter Party heeft Patty Brard de Mega Meiden Groep opgericht met daarin Marga Bult die ooit in Babe zat, Esther en Anita van de Dolly Dots, Jetty en Carolien (tweederde Mai Tai) en tot slot Frizzle Sizzle-zangeressen Mandy en Laura. Samen zullen ze optreden tijdens het grote feest op vrijdag 14 maart in de Amsterdamse Ziggo Dome. Opvallend detail: Marga en José, met wie Patty in Luv’ zong, ontbreken…

We gaan even terug in de tijd. Luv’ was zo’n beetje de eerste meidengroep van Nederland die internationaal doorbrak, met successen als ‘You’re the Greatest Lover’, ‘Trojan Horse’, ‘Casanova’ en ‘Ooh, Yes I Do’.

 

In 1979 richtte Peter Koelewijn de meidengroep Babe op, dat net als Luv’ uit drie zangeressen bestond: vanaf 1981 waren dat Marga Bult, Rita van Rooy en Margot van der Ven. "Babe is de groep die de meeste hits in de Top 40 had...", staat trots op hun Wikipedia-pagina, maar die zin is daarmee nog niet afgelopen: "...zonder ooit in de top 10 terechtgekomen te zijn."

dubbelgangers 

Babe en Luv’ konden prima naast elkaar bestaan, maar af en toe kwamen hun liedjes wel erg dicht in elkaars vaarwater. Luister maar eens naar ‘My Number One’ van Luv’, en daarna naar ‘Tick-a-Thumps My Heart’ van Babe.

 

Ook de Dolly Dots scoorden hun eerste hit in 1979. Liedjes die zijn blijven hangen: ‘(Tell It All About) Boys’, ‘Hela-Di-Ladi-Lo’, ‘Don’t Give Up’, ‘Love Me Just a Little Bit More’, ‘She’s a Liar’ en ‘Only the Rain’. De Dolly Dots waren met z’n zessen. Angela Groothuizen en Ria Brieffies namen de meeste leads voor hun rekening, de rest van de groep bestond uit Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Patty Zomer.

 

Door naar Mai Tai, een damestrio dat bestond uit Jetty Weels, Carolien de Windt en Mildred Douglas. De eerste twee treden nog steeds op als Mai Tai, met hun hits ‘History’, ‘Am I Losing You Forever’, ‘Female Intuition’, ‘Turn Your Love Around’ en meer.

kinderen voor kinderen 

En dan was er nog Frizzle Sizzle, vier meiden die elkaar hadden leren kennen bij Kinderen voor Kinderen en in 1986 blootsvoets meededen aan het Eurovisie Songfestival met ‘Alles Heeft een Ritme’. Het kwartet bestond uit de zussen Karin en Laura Vlasblom, Mandy Huydts en Marjon Keller. Hun grootste hit scoorden ze in 1987 met ‘Talk It Over’, dat tot nummer 14 kwam in de Top 40.

Uit al die groepen heeft Patty Brard nu een Mega Meiden Groep samengesteld van acht zangeressen. Samen zullen ze optreden tijdens Patty’s Panter Party, haar eigen feestje in de Amsterdamse Ziggo Dome op vrijdag 14 maart 2025. De dames zingen met elkaar een megamedley van al hun hits.

a touch of panter 

Patty zegt hierover: “Vroeger streden met elkaar om de nummer 1 positie in de hitlijsten en de besteplek bij TopPop. Ik vind het heel bijzonder dat we nu, jaren later, samen op het podium staan als één supermeidengroep. Het leuke van al deze meiden is dat we hetzelfde hebben meegemaakt. We staan allemaal positief in het leven en gunnen we elkaar alles. We kunnen niet wachten om voor iedereen te gaan schitteren mét natuurlijk een ‘touch of Panter'.”

Patty’s Panter Party heeft als rode draad de muzikale soundtrack van het leven van Patty Brard. Om het leven én haar 70e verjaardag te vieren. Roxeanne Hazes, Anita Meyer en Robin S. zijn eerder al toegevoegd aan de line-up. 

Powered by Labrador CMS